To je to što me zanima!

Ovih šest stvari sigurno niste znali o krokodilima

Znate li koja je razlika između krokodila i aligatora? Da krokodil može mjesecima izdržati bez hrane? Doznaj sve o krokodilima i isprintaj si super bojanku
Vidi originalni članak

Krokodili imaju najjači ugriz od svih životinja na svijetu, jer su mišići koji zatvaraju čeljust jako moćni. Ali mišići koji im otvaraju usta nisu tako jaki. Prosječna odrasla osoba može im rukama držati zatvorena usta. 

Krokodilima  izviruje zub kad su im usta zatvorena i po tome ih se može razlikovati od aligatora. Aligatora ima samo u SAD-u i Kini, dok krokodila u divljini ima svugdje. Također, aligatori su manje agresivni. 

Krokodili mogu živjeti i u slanoj vodi, aligatori ne mogu.

Iako je krokodilima koža na trbuhu meka i osjetljiva, na leđima imaju koštanu strukturu koja im kožu čini otpornom na metke. 

Imaju jako spori metabolizam pa bez hrane mogu preživjeti mjesecima.

Samo jedan posto malenih krokodila odraste. Iako su opasne životinje, 99 posto mladunaca pojedu velike ribe, ptice, gušteri i... odrasli krokodili. 

Crtež krokodila za bojanje možete 'skinuti' na OVOM LINKU, a više o krokodilima doznajte u novom broju 'Dječjeg zabavnika' koji vas čeka na svim kioscima od 3. svibnja!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare