To je to što me zanima!

Ovo su svjetska čuda koja su potpuno prirodna

Nacionalni park Komodo dobio je ime po zmaju komodo, koji ondje živi. Nalazi se u Indoneziji. Puerto Princesa najduža je podzemna rijeka na svijetu...
Vidi originalni članak

Nacionalni park Komodo dobio je ime po zmaju komodo, koji ondje živi. Nalazi se u Indoneziji. Puerto Princesa najduža je podzemna rijeka na svijetu. Nalazi se u nacionalnom parku na Filipinima te utječe u južno Kinesko more.

Glasovanje je trajalo 4 godine

Table mountain (stolić planina) nalazi se u Južnoj Africi, a ime dobila po ravnom vrhu. Izgleda kao da ima ravan krov umjesto planinskog vrha. Ravnina je nastala tijekom 6 milijuna godina izlaganja eroziji, a na njoj živi čak 1470 vrsta životinja. Specifična je i po malim “cvjetnim vrtovima”.

Slapovi i prašuma

Čak 275 malih slapova čini jedan veliki, koji se zove Vražje grlo. Visok je 80 metara! Slapovi Iguazu su na granici Brazila i Argentine. U Južnoj Americi je još jedno čudo - Amazonska prašuma. Proteže se na 7 mil. km i čini polovicu svih kišnih šuma na svijetu. Kroz nju teče najveća rijeka na svijetu, Amazona. Posebnim je čini i to što nema niti jednog mosta.

Prelijepi korejski vulkanski otok 

Jeju je vulkanski otok neobična oblika. Baš zbog vulkanske zemlje tamo raste gotovo sve što se posadi. Nalazi se u Koreji. To je njihov najveći otok, ali i najmanja provincija. U središtu je Hallasan, najviša planinska točka u Južnoj Koreji, a ima i vulkan. Oko glavnog vulkana nalazi se još 360 kratera.

Zaljev Halong Nalazi se u Vijetnamu, a poseban je po 1969 otočića raznih veličina i oblika. Neki su šuplji, pa su u njima špilje, a u drugima su “plutajuća” sela ribara.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare