To je to što me zanima!

Pavel iz Karlovca izrađuje viteške oklope

Pavel Butolen (23) iz Karlovca posao izrade viteških oklopa je pokrenuo prije četiri godine, nakon što je sasvim slučajno otkrio da mu obrada metala odlično ide
Vidi originalni članak

Dječački san o hrabrim vitezovima Karlovčanin Pavel Butolen (23) pretočio je u posao. Majstor je za izradu viteških oklopa, koje prodaje kazalištima, televizijskim kućama i individualcima.

- Prije četiri godine napravio sam viteški oklop od kartona i prijatelj se našalio da bi mogao napraviti oklop od čelika. Prihvatio sam izazov i izradio ga od metala. Posao mi je odmah ‘legao’. Čak mi ni on nije vjerovao da sam ga ja izradio. Prodao sam prvu kacigu i tada je nastala ideja da se bavim izradom viteških oklopa - govori nam Pavel.

Od prve zarade kupio je alat i ove godine otvorio tvrtku Croatian Armor.

Prvi veći posao dobio je prije četiri godine kada je Zagrebačkom kazalištu mladih izradio osam kompleta viteških oklopa za predstavu “Hamlet”. Uslijedili su poslovi i za druga kazališta, izrađivao je rekvizite i oklope za serijale “Dubrovačka Republika“ i “Alka“, pa čak i replike štitova specijalne policije za talijansku zaštitarsku tvrtku. 

Narudžbe dolaze iz svih krajeva svijeta.

Želja mu je - Hollywood

- Kupci mi pošalju sliku kakav oklop žele i dostave svoje mjere. Devedeset posto proizvoda prodajem kupcima na svjetsko tržište u SAD, Veliku Britaniju, Australiju, čak i Kinu. Želja mi je da moji oklopi dođu i na velika platna Hollywooda - zaključuje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare