To je to što me zanima!

Podsjetnik na zagađenje: Od smeća izrađuje životinje

Mladi umjetnik Arthur Bordalo od napuštenih materijala izrađuje životinje koje krase fasade zgrada i druge zidove. Na taj način se bori protiv svakodnevnog onečišćenja
Vidi originalni članak

Mladi umjetnik Arthur Bordalo (poznatiji pod umjetničkim imenom Bordalo II) svojim neobičnim i zanimljivim umjetničkim djelima želi skrenuti pozornost na pretjeranu proizvodnju materijala koji se kasnije ne racikliraju, a koji zagađuju našu planetu. Mnogi od ovog problema okreću glavu i smatraju ga nebitnim, no ne i Arthur.

Njegova ideja je stvarati prirodu - odnosno izrađivati životinje od napuštenih materijala koji su odgovorni za njihov nestanak. Sva su djela izrađena od starih guma, kanti za smeće, dijelova automobila, komada željeza i drugih materijala, uglavnom pronađenih u napuštenim tvornicama ili na ulici. Dio materijala donirale su tvornice koje se bave reciklažom.

Osim što na ovaj način napušteni materijali dobivaju novu funkciju i ne zagađuju okoliš, ulice postaju jedna velika umjetnička galerija prepuna zanimljivih životinja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare