To je to što me zanima!

Policijski psi u mirovini: Svaki mjesec dobivat će i novac

Pomažu uhvatiti kriminalce, riješiti probleme i zaštititi policajce s kojima rade. Jedan tim policijskih pasa u Velikoj Britaniji zbog toga će dobivati mirovinu
Vidi originalni članak

Pomažu uhvatiti kriminalce, riješiti probleme i zaštititi policajce s kojima rade. Jedan tim policijskih pasa u Velikoj Britaniji zbog toga će dobivati novac i kada prestanu raditi. Na neki način, dobivat će svoju zasluženu mirovinu. 

Policajci iz Nottinghamshirea kažu da su njihovi psi toliko hrabri i marljivi da zaslužuju novac i kada odu u mirovinu. Od idućeg mjeseca svih 26 vrijednih pasa dobivat će 1500 funti mjesečno za medicinske račune. 

Šef policije, Paddy Tipping rekao je kako mnogi psi u mirovinu odu zdravi, ali neki trebaju medicinsku pomoć zbog ozljeda ili bolesti koje su dobili zbog napronog rada dok su hvatali zločince. Kako su psi godinama radili i štitili javnost, policajci smatraju da zato zaslužuju naknadu. 


Većina policijskih pasa nakon umirovljena ostane sa svojim vodičima. S njima se osjećaju najugodnije jer su skupa radili. One pse koji iz nekog razloga ne mogu ostati sa svojim vodičima udome na farmama s poljoprivrednicima ili u zaštitarskim tvrtkama. 
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare