To je to što me zanima!

Qamar ima 11, a već je profi fotograf koji osvaja nagrade

Jedna od najpoznatijih fotografija je ona na kojoj prodavač knjiga spava među hrpom knjiga. Qamar se ponosi kako je fotkom sačuvao baš taj poseban trenutak
Vidi originalni članak

Mlađahni Qamar Hashim živi u Iraku i od svojeg je tate naslijedio ljubav prema fotografiji. Prvi se put s fotoaparatom susreo kad mu je bilo pet godina i kad je s obitelji bio na jednom kulturnom festivalu. Otac mu je tom prilikom posudio aparat i pustio ga da slobodno fotografira. 

Kad su nakon nekoliko dana izradili fotke, nisu mogli vjerovati kako su lijepe i koliki je Qamar talent. Otac ga je potom počeo upoznavati s fotografijom, i teorijski, a pogotovo praktično, učeći sinčića o dijelovima opreme, principima svjetla i svim drugim pravilima koja fotograf treba znati - kako bi ih poslije lakše kršio i radio fotografije na svoj način. Mali Qamar u fotografiranje se posve zaljubio i nastavio se marljivo time baviti. 

Kako tada, tako i sad rado bilježi prirodni i životinjski svijet oko svoje kuće, u gradu Numaniyahu, smještenom između Basre i Bagdada. Najdraže mu je ipak kad se s ocem i svojim fotoaparatom zaputi u Bagdad u kojem obožava “hvatati” trenutke uličnog života i ritma, ljude, njihova raspoloženja i svakodnevne obaveze.

Malen među velikima

Kad ga je otac doveo u Irački fotografski savez, svi su se oduševili Qamarovim talentom pa je od grada Bagdada dobio svoj prvi pravi fotoaparat i postao članom fotoudruge. Time je postao pravi fotograf. Ima čak i svoje vizitke!

Ponosan na svoj rad

Jedna od najpoznatijih fotografija je ona koja prikazuje prodavača knjiga dok spava među hrpom knjiga. Qamar se ponosi kako je fotkom sačuvao baš taj poseban trenutak.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare