To je to što me zanima!

Robot će autostopom proputovati Kanadu

Iako s gumenim rukavicama i kantom umjesto torza ne izgleda tako, HitchBOT je inteigentan robot koji može razgovarati s ljudima i pisati na Facebooku
Vidi originalni članak

Iako s gumenim rukavicama i kantom umjesto torza ne izgleda tako, HitchBOT je inteigentan robot koji želi ovog ljeta proputovati Kanadu. 

Postat će prvi robot svoje vrste koji će pokušati stopirati s jednog na drugi kraj te zemlje. Od Halifaxa do Victorije. Cijelu njegov pothvat ovisi o ljubaznosti vozača. Tijekom putovanja HitchBOT će moći razgovarati s ljudima koje upozna zahvaljujući softveru za prepoznavanje glasa. Također će objavljivati fotografije i poruke na društvenim mrežama, a zahvaljujući GPS-u njegovi će tvorci u svakom trenutku znati gdje se nalazi. 

Robot će stajati uz cestu s podignutim 'palcem' kako to već autostoperi rade, a kad mu netkos tane, upitat će kamo vozač ide i da li mu se može pridružiti na putovanju.

- Mislim da će ljude oduševiti činjenica da HitchBOT može s njima razgovarati, kazao je Harris Smith, jedan od tvoraca koji s kolegama provodi socijalni eksperiment. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • arcihbald 23.06.2014.

    pazi se Paravinje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare