To je to što me zanima!

Da nisu čuli valove možda nikad ne bi našli skrivenu plažu

Plaža na malenom otočicu u Meksiku se nalazi na nekoliko metara dubine. Oni koji se ovdje žele kupati moraju do nje doplivati kroz tunel koji je dug 25 metara
Vidi originalni članak

Blizu obale Meksika nalazi se skupina malih nenaseljenih otočića koji se zovu Marieta. Iako na njima nitko ne živi posjećuju ih brojni turisti.

Svima je najzanimljiviji jedan od njih koji ima skrivenu plažu. Ta plaža se nalazi na nekoliko metara dubine, a da ljudi nisu čuli šum valova plažu možda nikad ne bi našli. Zauvijek bi ostala skrivena pa zato ne čudi da svi žele vidjeti ovo pravo čudo prirode.

Otočići Marieta nastali su prije nekoliko stotina godina zbog djelovanja vulkana.

Vojnici su prije više od sto godina na otocima provodili vojne pokuse. Ubrzo ih je posjetio poznati istraživač Jacques Cousteau. Godinama je istraživao otočiće i na kraju uvjerio vlasti da ih treba zaštititi.

Meksikanci su ga poslušali i otoke su proglasili nacionalnim parkom. Na njima je zabranjen lov i ribolov.

Do plaže se mora plivati kroz tunel

Vojne vježbe i bombardiranja nanijeli su veliku štetu biljnom i životinjskom svijetu. Ipak, mnogi vjeruju da je skrivena plaža nastala upravo zbog eksplozija. Meksikanci je zovu Playa del Amor što znači plaža ljubavi. 

Do ovog čarobnog mjesta dolazi se kroz tunel koji je dug oko 25 metara. Tunel plažu povezuje s Tihim oceanom, a do nje se ne može doći pješke. Svi koji žele vidjeti ovo predivno mjesto do njega moraju doplivati. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • JosipaRadman 07.05.2013.

    wow nešto predivno ja bi tamo

  • ptićica 07.05.2013.

    Pre pre super stvarno baš je cool!!!!

  • teki_1 05.05.2013.

    PREDIVNOOOOOOOOOOOOOO......

Komentiraj...
Vidi sve komentare