To je to što me zanima!

Skupili 28 tona starog papira i osvojili prvo mjesto

Područnoj školi Rakitovec dodijeljene su nagrade nakon uspjesno odrađenog projekta "Priprema pozor recikliraj"
Vidi originalni članak

U područnoj školi Rakitovec  u Velikoj Gorici dodijeljene su nagrade nakon uspješno odrađenog projekta "Priprema pozor recikliraj", za vrijeme kojeg su sakupili velike količine papira. 

U akciji koja je trajala od početka do kraja prošle školske godine stari papir skupljali su učenici, ali i njihovi roditelji i susjedi.

Mališani su skupili preko 28 tona starog papira čime su se svrstali na prvo mjesto. Iza njih su učenici iz Buševca i Donje Lomnice. Sa skupljenih 442 kg papira po učeniku Područna škola Rakitovec najbolja je i na županijskoj razini.

Mali Rakitovčani imaju tradiciju skupljanja starog papira dugu već 12 godina i javljaju se na sve akcije skupljanja, a kako i na razini države  razne udruge organiziraju slične akcije, krenuli su u novo sakupljanje – plastičnih čepova! Preko jedne zagrebačke udruge učenici skupljaju čepove od čije će se prodaje kupiti skupi lijekovi za djecu koja boluju od leukemije i limfoma. Tako će očuvati prirodu, pomoći bolesnim prijateljima i uz to besplatno otići u razgledavanje jedne od najpoznatijih hrvatskih prirodnih ljepota.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare