To je to što me zanima!

Skupili 84 kilograma čepova za kupnju skupih lijekova

Neobičnom akcijom uključili su se u humanitarnu akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ koju je organizirala udruga oboljelih od leukemije i limfoma
Vidi originalni članak

Učenici Osnovne škole Stjepan Radić iz Čaglina i područne škole u Ljeskovici prikupili su 84 kilograma plastičnih čepova. Ovom neobičnom akcijom uključili su se u humanitarnu akciju „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ koju je organizirala udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. 

Učenici od drugog do šestog razreda čepove su skupljali dva mjeseca, a u tome su im pomogle i njihove obitelji. Čepovi će se prodati za recikliranje, a novcem koji će dobiti od prodaje pomoći će oboljelima od zloćudnih bolesti. 

- Djeca su nastojala pomoći koliko su mogla – rekli su u čaglinskoj školi. 

Osim što su ovom humanom gestom pomogli oboljelima, učenici su za nagradu dobili i besplatne jednodnevne ulaznice za posjet Nacionalnom parku Krka koje mogu iskoristiti cijele ove godine. Kako bi roditeljima uštedjeli novac za prijevoz do Nacionalnog parka ravnateljica škole Slađana Švajda predložila je učenicima da svi zajedno krenu sa skupljanjem plastičnih boca koje će kasnije prodati i tako si pokriti dio troškova prijevoza. Njenu ideju učenici i roditelji prihvatili su s oduševljenjem.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • prosvijetljena 29.01.2016.

    Moram pohvaliti i učenike naše male škole u Istri (stotinjak učenika)koji su sakupili 60-tak kilograma plastičnih čepova kojima će biti plaćene ulaznice u NP Brijuni. Hvalevrijedna akcija u kojoj su svi rado sudjelovali!

Komentiraj...
Vidi sve komentare