To je to što me zanima!

Skupio pola milijuna dolara za pomoć bolesnom prijatelju

Dylan Siegel prikupio je više od pola milijuna dolara za financiranje istraživanja kako bi pronašao lijek koji bi izliječio njegovog najboljeg prijatelja Jonaha Pournazariana
Vidi originalni članak

Sedmogodišnji Dylan Siegel prikupio je čak više od pola milijuna dolara  za financiranje istraživanja kako bi se pronašao lijek koji bi izliječio njegovog najboljeg prijatelja Jonaha Pournazariana. Jonah boluje od rijetke bolesti jetre i mora se hraniti specijalnom mješavinom vode i kukuruznog škroba. Takvu hranu mora uzimati svaka tri sata jer mu zbog poremećaja rada jetre šećer u krvi može pasti na vrlo opasnu razinu.

Jedan znanstvenik počeo je istraživati bolest i pokušao pronaći lijek no ponestalo mu je novca kako bi nastavio istraživanje. Tu je uskočio Dylan. Svoje prijateljstvo s Jonahom opisao je 'super kao čokoladica' te je napisao knjigu u kojoj je napisao sve što mu je super kod najboljeg prijatelja.

Počeo je prodavati knjigu po cijeni od 20 dolara i u više od godinu dana prikupio 600.000 dolara koje će uplatiti u fond kako bi se pronašao lijek za Jonaha.

Zahvaljujući novcu dr. David Weinstein sa Sveučilišta na Floridi pokušat če sa svojim timom izliječiti djecu sa tim poremećajem.

Dylanovu knjigu možete kupiti ovdje.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare