To je to što me zanima!

Slonovi mogu pokazivati osjećaje, ali ne mogu - skočiti

Odlični su plivači, ali ne mogu skakati, kaskati ili galopirati. Njihovo kretanje ograničeno je na šetanje ili tek malo brže hodanje koje možemo shvatiti kao trčanje
Vidi originalni članak

Slonovi, inače najveće kopnene životinje, su jako inteligentne životinje, a njihovo pamćenje je toliko dobro da mogu nešto zapamtiti do kraja života. Slonovi također mogu pokazati znakove tuge, radosti, ljutnje i drugih osjećaja. 

Odlični su plivači, ali ne mogu skakati, kaskati ili galopirati. Njihovo kretanje ograničeno je na šetanje ili tek malo brže hodanje koje možemo shvatiti kao trčanje. 

Slonova surla može ubrati samo jednu vlat trave, no toliko je snažna da njome može otkinuti i deblju granu drveta. Surla im koristi i za unos tekućine. Kroz nju mogu usisati čak 14 litara vode koju zatim stavljaju u usta. 

Najteži slon koji je ikada živio težio je 11 tona, a najstariji je živio čak 82 godine. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Timmy2 03.01.2015.

    Kao dijete zavoljela sam slonove,ta ljubav ostala je do sada.Ne kaže se uzalud za nekoga,ima slonovsko pamćenje.Što me zapravo mući kod ovih životinja,čovjek ih zloupotrebljava za teške poslove,na primjer u Indiji.Sjećam se jednog videa o tome i slona kojem cure suze....

Komentiraj...
Vidi sve komentare