To je to što me zanima!

Speedminton - dinamičan, brz i zabavan sport

Speedminton je kombinacija squasha, tenisa i badmintona, samo… još malo brži
Vidi originalni članak

Dinamičan, brz i zabavan. Speedminton je kombinacija  squasha, tenisa i badmintona, samo… još malo brži. Ovaj relativno mladi sport velikom je brzinom privukao brojne sportaše diljem svijeta, javlja HRT.

Speedtminton se igra sa žutom lopticom, zvanom speeder, nalik onoj za badminton, ali manjoj i znatno bržoj. Servira se naizmjenično, svaki igrač ima tri servisa, a bodovi se osvajaju pri svakoj izmjeni udaraca i to ako igrač ne uspije izvesti ispravan servis, loptica dotakne tlo, odnosno padne u teren ili izvan njega, ako se udari dvaput zaredom ili dotakne tijelo igrača. Igra se do 16 bodova, na tri dobivena seta. Nakon svakog seta mijenjaju se strane, a u petom, odlučujućem setu i pri 8. poenu. 

Najatraktivniji dio ovog sporta je blackminton, noćni speed badminton koji se igra pod UV-svijetlima. Dakle, speedminton možete igrati s bilo kime i na bilo kojem prostoru, ako u blizini nemate profesionalne terene. Igralište se označava u samo nekoliko minuta i nakon završetka igre ne ostaju nikakvi tragovi, samo osmijeh na licu kao znak zabave i zadovoljstva. 

 
Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare