To je to što me zanima!

Trebalo mu je 12 godina da si izgradi srednjovjekovni dvorac

Shvativši da je zemlja koju je kupio močvarna, Howard je odlučio sagraditi višu građevinu da se zaštiti od poplava. Voli srednji vijek, pa je napravio nešto u tom stilu
Vidi originalni članak

Howard Solomon (76) proveo je 12 godina gradeći si dvorac usred floridske močvare. 

Kad se s obitelji preselio iz američkog New Yorka na Floridu, odlučio je sagraditi kuću. No shvativši da je zemlja koju je kupio močvarna, odlučio je sagraditi višu građevinu da se zaštiti od poplava. Oduvijek su ga oduševljavali srednjovjekovni dvorci, pa je ovo bila odlična prilika da si sagradi tvrđavu sličnu onima iz 16. stoljeća, sa zvonom u tornju, tamnicom i mostom koji se spušta. Jedina velika razlika je što je Howardov dvorac prekriven aluminijem, pa ga je teško gledati kad sunce sja jer se svjetlost reflektira i 'bode' gledatelja u oči. 

Kad je tek počeo s radom, susjedi su mislili da je lud, no s vremenom su shvatili da je Howard samo osebujan te je njegov dvorac danas najpopularnija kuća na tom području. 

Howard je cijeli dvorac izgradio sam, i to većinom od tuđih otpadaka. 

Nakon što su svi mediji prenijeli priču o dvorcu, Howard i supruga Peggy počeli su ugošćavati turiste, vjenčanja, sajmove i tako zarađivati. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare