To je to što me zanima!

U Heidinom selu je njena kuća, a ima i vlastitu markicu

U švicarskoj se nalazi selo i kuća u kojoj je živjela Heidi. U njoj sjede lutke Heidi i Petera i sve je kao što je nekad bilo
Vidi originalni članak

U blizini Bad Ragaza, gradića poznatog po izvorima ljekovite termalne vode, smjestilo se ljupko seoce u kojem su mudri Švicarci oživjeli jedan od najpopularnijih likova dječje književnosti, neodoljivu Heidi. 

Heididorf, ili Heidino selo, nalazi se u prekrasnom alpskom krajoliku te ima poštanski pečat i marku s Heidinim likom. Posjetitelji iz cijelog svijeta dolaze u kuću pretvorenu u Heidin muzej u kojoj sve izgleda baš kao kad je prije gotovo 150 godina Johana Spyri pisala priču o nestašnoj djevojčici koja obožava svojega djeda koji živi na planini i ima najfiniji sir na svijetu. 

U njemu možete sjesti za stol s Heidi i njezinim prijateljem Peterom (odnosno njihovim lutkama u prirodnoj veličini), a možete i izvaditi žemlje iz pećnice, baš poput Heidi, ili razgledati njezinu odjeću i maleni krevet. To je jedini originalni Heidin muzej, iako kažu da su Alpe pune kuća koje lokalno stanovništvo predstavlja kao Heidine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare