To je to što me zanima!

U ovom restoranu se naručuje samo znakovnim jezikom

'Znakovi' je prvi restoran u Kanadi u kojemu svo osoblje komunicira isključivo na znakovnom jeziku. Restoran može primiti do 150 gostiju
Vidi originalni članak

Na prvi pogled restoran 'Znakovi' u Torontu ničime ne odudara od bilo kojeg drugog restorana. No kada budete naručivali jelo odmah ćete saznati zbog čega je poseban. Naime, 'Znakovi' odnosno 'Signs' na engleskom jeziku je prvi restoran u Kanadi u kojemu svo osoblje komunicira isključivo na znakovnom jeziku. Restoran može primiti do 150 gostiju i otvoren je prije mjesec dana. 

Restoran ovakve vrste odlična je ideja Anjana Manikumara. Kaže kako mu je to palo na pamet nakon što je u restoran ušetao gluhonijemi muškarac te je želio naručiti pizzu. Kako nitko od osoblja u restoranu nije znao znakovni jezik muškarac je morao prstom pokazati što želi. Kako bi se i gluhonijemi osjećali dobrodošlima, Manikumar je naučio nekoliko osnovnih riječi na znakovnom jeziku zbog čega je muškarac bio oduševljen kada je ponovno došao na pizzu. 

Anjan je u restoran uveo i plakate na kojima su osnovne riječi znakovnog jezika potrebne da bi se u restoranu nešto naručilo, a restoranu posao za sada ide jako dobro. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare