To je to što me zanima!

Vaterpolo je sport koji spaja ljubav prema lopti i vodi

Bruno Govorčinović već dvije godine trenira vaterpolo u klubu ZPK Zagreb. Nije mu problem ni što su treninzi svaki dan osim vikenda i traju po sat i pol
Vidi originalni članak

Kad voliš sport, odnosno sve sportove s loptom, ali i plivanje, ima li boljeg izbora od vaterpola? Baš su to bili glavni razlozi koji su 11-godišnjeg Brunu Govorčinovića naveli da se marljivo baci na treninge.

Bruno već dvije godine trenira vaterpolo u klubu ZPK Zagreb. Nije mu problem ni što su treninzi svaki dan osim vikenda i traju po sat i pol.

- Svaki dan ispunim svoje školske obaveze, a onda navečer idem na trening, koji počinje u 20.30 sati, a završava u 22 sata. Nije mi teško jer se tamo opet vidim sa svojim prijateljima - kaže Bruno.

Počeo je trenirati plivanje, ali je dolazio gledati vaterpolo koji je trenirao Grga, njegov najbolji prijatelj još iz ranih vrtićkih dana. Učinilo mu se da se vaterpolisti bolje zabavljaju, pa se i Bruno učlanio u klub. I kaže da nije požalio. Osim što revno trenira, s klubom puno i putuje. Tako su imali razmjene s klubovima iz Šibenika i Sarajeva dok su se natjecali u Kupu Grada Zagreba i Kupu nada u Dubrovniku. U Zagrebu su osvojili broncu. Pred mladim vaterpolistima sad je jedna važna utakmica.

- Svake godine na dan kluba igramo protiv roditelja. Dosad smo ih svaki put pobijedili - otkriva nam Bruno.

Bruno ima vremena za sve

Odličan učenik petog razreda Osnovne škole “Petar Zrinski” uz svakodnevne treninge nađe vremena i za dramsku grupu, čiji je član. Često zaigra i nogomet i odbojku, a ne zaostaje ni s gradivom i zadaćama u školi.

Samo trebaš znati plivati

Vaterpolo se počinje trenirati kad djeca usavrše plivanje, i to je svo predznanje koje je potrebno. Reprezentativci često dođu na treninge mladih nada te savjetuju i poučavaju svoje potencijalne nasljednike.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare