To je to što me zanima!

Vlada mete nered: Vješticama zakon brani let iznad 150 m!

Nažalost, svazijske vlasti nisu pojasnile tko će i kako kontrolirati pridržavaju li se vještice odredbi novoga zakona. Hoće li angažirati Ivicu i Maricu ili MIG-ove 29?...
Vidi originalni članak

Vještice u Svaziju, državi smještenoj na jugu Afrike, uskoro više neće smjeti letjeti na metlama kako im se prohtije. Zbog sve veće gužve u zračnom prostoru, prema novom zakonu će smjeti dosegnuti visinu od 150 metara i ni centimetra više.

Drzne li se pak koja prijeći tu granicu u kakvoj pijanoj noći, te ulovi li je na djelu ruka pravde, morat će platiti paprenu kaznu 'tešku' gotovo 320.000 kuna!

Lokalne vlasti nažalost nisu navele koliko su dosad udesa u zraku skrivile vještice, te kojim su prometnim prekršajima najviše sklone.

Piju li često? Jesu li im metle registrirane? Vežu li se? Imaju li vozačke dozvole i poštuju li prava prednosti i obaveze signalizacije?

Također, zakonodavci nisu naveli ni tko će ih i kako kontrolirati, hoće li angažirati Ivicu i Maricu ili će na prijestupnice jurnuti MIG-ovi 29.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • korisnik13 16.05.2013.

    Eto ti ga na . Više ni vještice neće smjeti biti što su bile !!!! Što je slijedeće ?! Zabrana kuhanja vještičjeg napitka u naseljenom području?! Zabranit će bacanje čini na političare ?!! Pa kamo ide ovaj svijet?? !!! ;-)))

  • 16.05.2013.

    Ma pogledajte si samo neke zakone u Americi, kao npr. onaj kojim je zabranjeno šetati gorilu na lajni kroz park u nekom gradu itd.....Smiješno. Toliko im je dobro da izmišljaju gluposti.

  • dontoro 16.05.2013.

    eto nije samo naša vlada priglupa ima još takvih

Komentiraj...
Vidi sve komentare