To je to što me zanima!

Zimske radosti zabavnije su uz snijeg i dasku

Snowboarderi se kreću bočno, a obje noge su im učvršćene za jednu dasku. Početi se može sa šest godina
Vidi originalni članak

Snowboarding je zimski sport u kojem se pričvršćeni na dasku spuštamo niz snježnu padinu. Nastao je kao kombinacija skejtanja, skijanja i surfanja na valovima. Popularizirao se u Americi prije 50 godina, a 1998. je postao olimpijski sport. Pitate se po čemu se razlikuje od skijanja?

- Razlika je prvenstveno u tome što se stoji na jednoj dasci, a skije su dvije. Dok se skijaši kreću prema naprijed, snowboarderi se kreću bočno. Skijaši vole tvrde staze, a snowboarderi zabavu traže izvan staze u dubokom snijegu - kaže instruktor snowboardinga u Školi Sljeme Kristijan Oriold.

A kada je najbolje početi? Kristijan kaže kako je to svaki trenutak kada netko odluči da ga zanima snowboardanje i želi se okušati na dasci.
Najniža dobna granica je šest ili sedam godina, a iskustvo u skijanju je samo dodatna prednost. A zašto je to dobar sport za djecu?
- Prednosti snowboardinga su razvoj koordinacije, boravak u prirodi na svježem zraku te učenje nečeg novog i zabavnog - kaže Kristijan. Pozvao je i sve klince koji žele probati da dođu u školu. Traje dva dana po četiri sata, a garantira da će nešto naučiti i dobro se zabaviti.

U školi se nauči snowboardati za samo dva dana

Odlučite li se za snowboard, upoznat ćete se s osnovnom opremom (daska, vezovi, buce, kaciga, zaštitne naočale), kako pravilno držati tijelo, razviti ravnotežu na dasci, ali i dobro se zabaviti. Osnove snowboardinga (kretanje, zaustavljanje i zavoji) mogu se svladati u samo dva dana, a za veće vještine, poput padova i dizanja, potrebno je provesti što više dana na snijegu. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare