To je to što me zanima!

Zvijezda trgovine: U pet shopu udomili mačku lutalicu

Dok mirno spava u krevetiću u izlogu trgovine, prolaznici se pitaju je li to prava mačka. Mnogi prolaznici kucaju na staklo izloga, a ona ne pomakne ni brk
Vidi originalni članak

Kad su prije četiri godine uređivali trgovinu za kućne ljubimce u Petrinjskoj ulici u centru Zagreba, zaposlenicima je mačka lutalica došla na vrata. Davali su joj hranu, a  šarenoj maci se to svidjelo pa više nije htjela otići od njih. Toliko je bila umiljata da su je prihvatili kao ljubimca. U izlogu je njezin krevetić, a u stražnjem dijelu trgovine pijesak za nuždu i hrana. Tako je Greta lutalica pronašla dom među puno igračaka, na čemu bi joj svaka mačka pozavidjela. 

- Od prve je prihvatila da ne smije dirati hranu u trgovini i nikad nije napravila nered. Čak se ne boji kad u trgovinu uđu vlasnici sa psom, nego štiti svoj teritorij u izlogu - kaže Krešimir, vlasnik Zoo Vilija. Mnogi ga pitaju da im pokloni ili čak proda Gretu, no on je ne bi mijenjao ni za što. Zaštitno je lice trgovine, a često i model kad treba pokazati kako se pravilno četkaju mačke.

Vlasnik Krešimir Telebar i veterinarka Nikolina Torti u šali kažu da im ne treba marketing jer imaju Gretu

Ljubimica prodavača i kupaca igra se kad želi

Mačka Greta je poput kraljice. Sama bira kada i s kim će se igrati. Najčešće je to ujutro kada dođu zaposlenice trgovine, a navečer prije nego što zaključaju vrata voli se maziti. Iako u trgovini ima puno igračaka i penjalica za mačke, ona se koriti samo svojima, a nikad nije s polica srušila hranu za mačke.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • luna55 05.09.2013.

    Kakva dirljiva priča - samo ti uživaj i ne misli na druge mace kojima je teško - da smo mi malo bolji ljudi ne bi bile ulice pune lutalica - na žalost i oni koji imaju mogućnosti ne žele ni jednu udomiti.

  • Timmy2 05.09.2013.

    Ova priča me obradovala,Greta samo uživaj,tvoji prijatelji to nemaju.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare