To je to što me zanima!

Kako očistiti pećnicu, napu, roštilj Permetalom?

Permetal je sredstvo broj 1 u Hrvatskoj za čišćenje tvrdokorne masnoće s pećnica, roštilja i kuhinjskih napa. Par korsinih savjeta za primjenu olakšat će vam čišćenje.
Vidi originalni članak

ROŠTILJ Nakon pečenja, pustite da se roštilj ohladi, nakon toga na rešetku i ostale masne dijelove nanesite Permetal i ostavite ga da djeluje 15 minuta te potom prebrišite abrazivnim dijelom spužvice. Na kraju roštilj dobro isperite običnom vodom, a rešetku podmažite papirnatim ubrusom namočenim u ulje ili komadićem slanine. Vaš će roštilj svaki
put zasjati novim sjajem, bez tragova masnoće ili hrđe, spreman za sljedeću upotrebu.

PEĆNICA Ako se radi o pećnici koja je jako prljava, s tvrdokornim masnim naslagama, lakše ćete je očistiti ako je prije nanošenja Permetala zagrijete na 50°C. Nakon što poslije desetak minuta djelovanja Permetala prebrišete pećnicu, nečistoće i zagoreni ostaci hrane i masnoće doslovce nestaju pokretom ruke, a vaša pećnica blista kao nova.

KUHINJSKA NAPA Iz kuhinjske nape izvadite filtere na kojima se nakupila masnoća i stavite ih na površinu koju ste prije toga zaštitili novinskim papirom da se ne ošteti (npr. sudoper). Potom na filtere obilato raspršite Permetal i ostavite da djeluje 15 minuta, ovisno o količini nakupljene masnoće. Nakon što je Permetal odstajao, filtere prebrišite spužvicom i obilno isperite toplom vodom.

Vanjski dio nape najlakše ćete očistiti tako da kuhinjsku spužvicu obilno poprskate Permetalom i oribate zaprljanu, masnu površinu nape. Nakon toga isperite ostatke Permetala toplom vodom. Imajte na umu da Permetal nije preporučljivo koristiti na lakiranim i aluminijskim površinama i, naravno, pri svakoj upotrebi Permetala obavezno koristite zaštitne gumene rukavice.

Idi na 24sata