To je to što me zanima!

Kako pripremiti savršenu Franck kavu na četiri načina

Vodeći hrvatski proizvođač kave donosi vam četiri načina kako pripremiti mljevenu kavu kod kuće, a koji su prezentirani na ovogodišnjem ATP turniru u Umagu na Franckovoj radionici
Vidi originalni članak

Novost ovogodišnjeg gourmet programa na ATP turniru u Umagu su degustacije i radionice pod nazivom "Bogati svijet kave", koje organizira Franck, vodeći hrvatski proizvođač kave na ovogodišnjem ATP turniru u Umagu  "Bogati svijet kave" moderira Antonija Mandić, a stručni voditelji su Franckovi profesionalni baristi Josip Novačić, Zoran Trkulja i Karlo Pešun

Tijekom trajanja ATP turnira posjetitelji se imaju priliku upoznati s Franckovim inovacijama poput Franck 100% Arabice i Franck 100% Arabice s okusom lješnjaka i čokolade, zatim premium "single origin" kave Guatemala i Costa Rica. Novost su i Franck espresso ljetni kokteli spravljeni s dodatkom Monin sirupa ili Bailevsa proizašli iz Franckove akademije za bariste. Uz to, Franck predstavlja bogatu povijest kave kao omiljenog napitka, kako najbolje očuvati aromu mljevene kave i brojne druge zanimljivosti te četiri načina pripreme mljevene kave kod kuće. 

ČETIRI NAČINA PRIPREME KAVE

1. NAČIN PRIPREME KAVE U LONČIĆU (džezvi):

Za pripremu jedne šalice napitka potrebno je uliti 100 ml hladne vode u posudu za kuhanje. Kad voda zavrije maknuti posudu s grijane ploče i uz lagano miješanje usipati 7 g kave (cca 2 vrhom pune čajne žličice) te dobro promiješati. Vratiti posudu na grijanu ploču te lagano grijati do podizanja pjene. Napitak ostaviti 3-5 minuta da se slegne talog. Prije posluživanja lagano promiješati pjenu. Po želji dodati šećer i mlijeko.

2. NAČIN PRIPREME MOKA KAVE (U KAFETIJERI):

Ovisno o veličini moka posude, uliti hladnu vodu do naznačene oznake (otvor na donjem dijelu posude). Kavu rahlo usipati u za to predviđeno sito te kuhati do završetka ekstrakcije. Kava se kuha na temperaturi vrenja i potrebno je odmah nakon kuhanja maknuti moku s vatre radi očuvanja arome kave. Po želji dodati šećer i mlijeko.

3. NAČIN PRIPREME KAVE U FRENCH PRESS VRČU:

Za pripremu jedne šalice napitka potrebno je dodati 2 pune čajne žličice ili jednu punu jušnu žlicu kave u French press vrč. Zasebno zagrijati 100 ml vode do vrenja, preliti preko kave i zatim vratiti poklopac na vrč. Napitak ostaviti 3-5 minuta da se slegne talog. Prije posluživanja protisnuti napitak za to predviđenom mrežicom. Promiješati te po želji dodati šećer i mlijeko.

4. NAČIN PRIPREME FILTER KAVE:

Za pripremu jedne šalice napitka potrebno je u aparat dozirati 7 g kave (cca 2 vrhom pune čajne žličice) i 125 ml vode te kuhati do završetka ekstrakcije. Po želji dodati šećer i mlijeko. Ovisno o željenoj količini napitka prilagoditi količinu kave i vode.

Idi na 24sata