To je to što me zanima!

Autentično novinarstvo uvijek će znati kako se između spinova i laži bez straha krstari do istine

U svijetu zatajenih korektiva ili kompasa, trebat će ponovno uzeti u ruke onu magičnu busolu bez koje pravog novinarstva nikad nije ni bilo. Taj simbolički kompas ima jednostavno ime- istina
Vidi originalni članak

Čitavo 20. stoljeće u slobodnom svijetu novinari su smatrani čuvarima demokracije. Točnije, bili su psi čuvari demokracije, a izraz watchdog novinarstvo koristio se kad god bi novinari razotkrivali laži političara, korupciju i zločine, kad su davali glas marginaliziranima, slabima, potlačenima... Bili su korektiv vlasti, nudili su informacije koje ljudi doista trebaju, nadzirali su moćne institucije i pojedince, istraživali njihova skrivena djelovanja, raskrinkavali sve ono što je štetilo zajednici, svako kršenje ljudskih prava.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 3

  • Luna777 02.01.2024.

    24sata ima nekoliko dobrih novinara. Slažem se da su novinari čuvari demokracije i da se ništa ne bi znalo da nema njih, i zato im hvala. Ono što mi smeta na 24 sata, je što nove vijesti sporo dolaze, naime, na drugim portalima pročitam vijest sat dva prije nego ovdje. I na kraju, bez ljutnje, admini su vam dosta needucirani, mnogi i politički pristrani, što nebi smjeli biti, te često ne brišu vrijeđajuće i vulgarne komentare već benigne. Poradite na tome. Nadam se da ovaj iskreni komentar neće biti obrisan.

  • soundblaster 01.01.2024.

    Ma dajte molim Vas, o cemu pricate.. Pa 90% sto ovdje pisete nije istinito...

  • dinzag 01.01.2024.

    24sata i istinito novinarstvo,ne ide zajedno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare