To je to što me zanima!

Birtija: Domaćinstvo Hrvatske na Poljudu pitanje je principa

Godinama gledam ljude koji upravljaju sportovima i najčešći razlog pada bilo je uvjerenje da su svemoćni, to jest ponašanje kao da vjeruju da su nedodirljivi...
Vidi originalni članak

Za deset, dvadeset ili trideset godina preživjeli će u dokumentarcima odgovarati na pitanje zašto nogometna reprezentacija tako dugo nije igrala u Splitu. Lako je sad. Moć, inat, pokazivanje mišića... Ali nakon što se sve slegne, bilo da te pita unuk, nadobudni novinar ili respektabilan autor, trebat će, a da sam sebi budeš uvjerljiv, odgovoriti zašto je Split toliko čekao.

Da Split dobije domaćinstvo utakmice s Talijanima, ne bi to bili izravnati računi nego samo dobar početak. Da ubuduće sve jake utakmice podijele Zagreb i Split, a nešto “revijalnih” dobiju gradovi s manjim stadionima, ni to ne bi bilo redovno stanje nego opet samo nekoliko koraka prema normaliziranju odnosa.

Ne svaljujem na igrače. Ni na Srnu, ni na momčad. Za ime svijeta, na početku priče još su bili djeca, a ni danas to nije njihov nego posao za muškarce starije od četrdeset godina. I poneku ženu koja se zatekla u kaljuži. Djeca na svojim leđima nose nacijine snove i sve ono što s tim već ide, pa nije u redu još im natovariti i obavezu reguliranja odnosa među odraslima. Ali što se odraslih tiče...

Godinama gledam ljude koji upravljaju sportovima i najčešći razlog pada bilo je uvjerenje da su svemoćni, to jest ponašanje kao da vjeruju da su nedodirljivi. Gledao sam kako suci danas govore da oni odlučuju tko će biti prvak, a sutra su na rubu suza jer im je neki direktor kluba iz ladice izvadio zahtjeve više od pola klubova za njihovim izuzećem, što je u nekim pravilnicima značilo brisanje s liste. Ovaj to ima potpisano, a izvadit će iz ladice, po potrebi.

Najkraće rečeno, ovo nije utakmica Zagreba i Splita, ili Dinama i Hajduka, pa da Hajduk mora ispaštati jer godinama ne može složiti kancelarijsku ekipu koja će parirati Mamiću. Da postoji liga domaćinstva, kako koje godine, prvaci bi bili Poljud i Maksimir. Poljud, vjerojatno, i češće, jer izgleda kao stadion.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • marinr 06.04.2015.

    Hajduk mora smoći snage da se suprostavi grupi huligana koja misli da su oni najvažniji u nogometu. Oni su sebi uzeli za pravo određivati koja se utakmica neće igrati, koju će prekidati bakljadama ili drugim izgredima. To je iskomplekirsirana isfrustrirana grupa huligana koja obično u životu nema nikakva cilja i za koje se može čuti samo na ovaj način. Split je najsportskiji grad u Hrvatskoj i mora uz pomoć države stati huliganima na kraj.

  • hrvatsko__kraljevstvo 05.04.2015.

    Cinjenica je da se napravi anketa po Hrvatskoj da bi Srna dobio 98% podrske jer po zakonu velikih brojeva moras naletjeti na par idiota koji podrzavaju Torcidu.

  • zof 05.04.2015.

    HNS sa Londonom nema nikakvih međusobno neriješenih problema. Zato prijateljske utakmice igramo u Londonu. A službene u Zagrebu. Reprezentaciju ostali Hrvati uvijek rado mogu pogledati na TV.

Komentiraj...
Vidi sve komentare