To je to što me zanima!

BIRTIJA: 'Vatreni' bi ovakvoj Italiji lako utrpali pet komada

Generacija 1998. bi ovakvoj Italiji uvalila pet komada i tu bi pobjedu proslavila, eto, jer je red da se proslavi. Nema šanse da bi se Talijani provukli Šukeru i ostalima...
Vidi originalni članak

Da je Hrvatska igrala s Bugarskom i da je ostalo 1-1, ljudi bi bili nezadovoljni. Biti onako nadmoćan, a ne pobijediti. I sad treba biti barem mrvicu nezadovoljan jer ono nije bila Italija. Repka koja napucava loptu bez veze, negdje, ako je samo malo jače pritisneš ne može mirno iznijeti loptu na suparničku polovicu, ne može biti talijanska. Momčad koju je Hrvatska pobijedila u Palermu, da, to je bila Italija. Ova, milanska, stjecajem okolnosti igra za istu zemlju.

Mi tu samo malo navijamo. Većina s kauča. No generacije radi, želim tim dečkima da postanu frajerčine kao škvadra koja je svoje napravila 1998. Pa, Štimac nije bio svjetska klasa, ali koji put bi svjetske klase gledao toliko odozgo, samo što suparnika ne pita: “Pa dobro, hoćeš li ti barem probati nešto napraviti!?”. 

Boban ih je razbacivao oko sebe kao džudaš, kad je trebalo. Ma, da, mučila se ta generacija s osrednjim momčadima. Ali kad bi Šuker i ekipa, svjesni koliko vrijede, istrčali protiv ovih kao velikih, nema šanse da bi im se provukli. Generacija 1998. bi ovakvoj Italiji uvalila pet komada i tu bi pobjedu proslavila, eto, jer je red da se proslavi. To današnjoj momčadi želim. Ponekad mi se čini da najmanje četiri milijuna Hrvata u ovu repku vjeruje više nego što igrači sami u sebe vjeruju.

Unaprijed odbacujem argument da bih drukčije pisao da je Perišić zabio i drugi. Može se reći da to nikad nećemo saznati. A ja kažem da ne bih pisao drukčije. Ponavljam, da Englezi imaju Modrića, Kovačića, Mandžukića i Rakitića, njihov se izbornik ne bi smio vratiti kući ne dođe li najmanje u polufinale svejedno kojeg prvenstva. Tabloidi bi ga gnjavili više nego Beckhama nakon crvenog protiv Argentine.

Hej!, nije ovo kritika. Ovo je samo zapis vjere da ćemo brzo dočekati igru zbog koje će publika na mnoge utakmice ići mirno kao da deseti put ide gledati film koji joj se sviđa ili kazališnu predstavu. Ishod znaš, ideš uživati, zanima te samo kakva će izvedba biti ovaj put. Momčad imamo, a sad se nazire i igra.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • 1980bena 22.11.2014.

    loš si novinaru,gubili smo mi i puno lakse utakmice..ovi su jaci rastrcaniji,a to se cijeni!

  • japanmotors 22.11.2014.

    Birtiću , ti trkeljaš bez veze , pa uz ovog Izbornika je dobro ako dobijemo Azerbaidjan u gostima a ne Italiju .Možemo biti sretni što je Bufon došao na utakmicu bez pregače ....

  • Damba03 22.11.2014.

    Jake izjave ne znalca nogometa i to onda prodaje kao stručan komentator uvijek objektivnog te politički koreknog 24 sata. Ok , štima imamo trenutno (ili još uvijek) daleko kvalitetniju ekipu od Talija.Ali to ne znači da su amaterci i kanta za napucavanje. To nisu niti će ikada nekome biti na njihovom domaćem terenu.A naša slavna generacija je imala tada ( budimo svi iskreni ) malo i sreće jer su oni tada još bili svima enigma pa i Talijana koji su bili sigurno kvalitetniji nego današnjih ali su ih silno podcijenili a naši su bili više motivirani nego ikada. Ta 2 faktora su bila odlučni za famoznu 1:2 pobjedu u Palermu. Mogli smo ih dobiti u Milanu i to 100% da je prošlo bez primitivizma . Ali za to ovog puta baš kada smo igrali kao nabrušeni nije kriva ekipa niti trener nego samo oni koji su glumili "HRVATE" ;-)

Komentiraj...
Vidi sve komentare