To je to što me zanima!

Božo Kamikaza: Svakog Mosta je nakon dva mandata - dosta

Ako Most uđe u novu Vladu, čeka nas repriza. Reforme u koje su se kleli nismo dočekali...
Vidi originalni članak

Boži Petrovu i njegovima treba odati priznanje. Lani su uspjeli protresti politički duopol SDP-a i HDZ-a. Natjerali su ih da mole, puze, da im se klanjaju nudeći politički brak, izvanbračnu zajednicu ili tek životno partnerstvo. Nudili su i dobre predbračne ugovore. Izgledalo je kako treća politička opcija ipak ima smisla i budućnost. Narod je likovao. Uživao je u nemoći Zorana Milanovića i Tomislava Karamarka. Uživao je u Mostovu ruganju tim “veličinama”. No ubrzo se Most počeo izrugivati s narodom.

Dečki i cure bez razmišljanja su pograbili sve fotelje. Dobro, i oni su ipak samo ljudi koje je zaveo sirenski zov političke moći. A mi smo čekali reforme. I čekali reforme. I čekali reforme. Most je, međutim, odlučio reformirati HDZ. Karamarka su poslali u prijevremenu političku mirovinu. OK, ali narod nije Mostu podario silne glasove da bi reformirali neku drugu stranku. One reforme u koje su se mostovci kleli nismo dočekali. Dočekali smo nove izbore. I opet nam je Božo pripremio igrokaz. Poput onog lanjskog s javnim bilježnikom.

Sad će Božo objaviti uvjete koje će morati ispuniti budući partner ako želi Mostovo sudbonosno “da”. Bit će to visokomoralni uvjeti prožeti odgovornošću prema narodu i dokidanjem pretjeranih političkih privilegija. No ima li Most pravo postavljati takve uvjete kad se njima nije vodio dok je bio u vlasti? A narod ne zaboravlja. Vidi se to i po predizbornim anketama, u kojima se prepolovila potpora Mostu. Ako Most uđe u novu vladu, čeka nas repriza. Za godinu dana i ta ljubav puca. Opet izbori. Nakon kojih je jedino rješenje velika koalicija reformiranog HDZ-a i SDP-a bez Milanovića. Most? Na putu za ropotarnicu povijesti. Treća politička opcija? U nju će vjerovati samo najuporniji i najnaivniji. Nažalost…

Idi na 24sata

Komentari 159

  • bestpartizan_1 02.09.2016.

    most je hdz broj 2

  • danijel vk 02.09.2016.

    Gospodine Renato Ivanuš koliko vas placaju za ovaj teks!Prodana duso,prodajes se za porciju ku...a,ocito ti pase da dode il hdz il sdp pa ce i tebi malo svanut!uzas!!!

  • SamoJedanPoljubac 02.09.2016.

    Neću ni čitat ovaj članak jer je iz samog naslova preočito da se radi o najobičnijem pamfletu.Motiv je jasan - tresu se gaće i SDP-u i HDZ-u jer su jako dobro svjesni da sami neće moći formirati Vladu.Jedini realni treći faktor na političkoj sceni je u ovom trenutku MOST i zato sva ova blaćenja.Točno to sam i predvidio da će se događati u toku kampanje,takav komentar ostavio i prije neki dan.I eto nije trebalo dugo čekati.Jedan kratak rezime vladavina SDP-a i HDZ-a.SDP je bio na vlasti 8 godina,ostatak je bio HDZ.Što smo imali u njihovim mandatima?Pljačku,nepotizam,korupciju.Mogli su jako puno dobrog napraviti tijekom tih godina,a napravili su ništa.Joj pardon,napravili su puno toga dobrog,ali sebi.MOST je vladavini sudjelovao 6 mjeseci i sad se od njega očekuju čuda.Nema veze što su ovi vladali 25 godina,sad je bitno ovih MOST-ovih 6 mjeseci.Da ne govorimo o tome kako su se od strane HDZ-a opstruirali MOST-ovi zakonski prijedlozi koje Sabor nije stavljao na raspravu,a njih je itekako bilo.Da ne govorimo o onom prijedlogu o smanjenju prava saborskih zastupnika i ostalih povlastica.Samo se sjetite svega što je bilo.I baš zato MOST!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare