To je to što me zanima!

Plenković se jedva provukao kroz ušicu igle, ali - računa se

Mnogi će reći da je za Agrokor ključni bio dan kad je Plenković konačno najurio Martinu Dalić i Antu Ramljaka. Kad je strateški prelomio te se pomaknuo od Amerikanaca...
Vidi originalni članak

Bucko Andrej Plenković, iako su ga mnogi gurali u crni ambis, snašao se, ispuhao i konačno provukao kroz ušicu igle. Doslovno. Nije mu bilo lako zatvoriti nagodbu Agrokora i sad je to, kako god uzmeš, krucijalno dobra vijest za hrvatsko gospodarstvo. I društvo. Plenković će sad moći odahnuti. U svakom slučaju, barem na neko vrijeme. A i mi s njim.

Kriza oko Agrokora pokazala je i da Plenkovićeva vlada ima najjači generator sranja na mjestu gdje je to logički potpuno (ne)prirodno očekivati - u središtu mračnog srca HDZ-a.

A ona dama s brda i neka gospoda od tamo Plenkoviću su, laserskim metrom, mjerili svaki korak. Jako su ga gurali u amok s ratifikacijom Istanbulske konvencije i stiskali s nagodbom za Agrokor. Ali se Plenki, nekom providnošću, pokazao jačim, sposobnijim i pametnijim. Mnogi će reći da je za Agrokor ključni bio dan kad je konačno najurio ministricu Martinu Dalić i Vladina povjerenika Antu Ramljaka. Kad je strateški prelomio te se pomaknuo od Amerikanaca i njihovih hedge fondova pa vratio Ruse i velike banke natrag za stol. Bez toga nije išlo. Ukratko, kad je ojačao svoju i poziciju Vlade.

Sve svađe s Pantovčakom i Kolindom sad su nestale. Sve se vratilo u normalu. Gospođa Kolinda i savjetnici neko će vrijeme birati riječi. Taktika rušenja Vlade i javnih kritika nije napravila ništa. Osim pada rejtinga predsjednice koji je, ako je vjerovati kronikama, vrlo rijetko zabilježen u povijesti mjerenja.

Za podići ga, bez konkretnog plana i strategije, trebat će ući i čestitati u još mnogo svlačionica.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • pirypiry 06.07.2018.

    Maric je kljucna osoba u vezi Agrokora.......... Plenkovic je umjesto 40 tisuca radnih mjesta u Agrokoru u travnju ove godine spašavao samo jedno radno mjesto - svog ministra financija!.......menadžment Agrokora više se puta sastao s predstavnicima vlade. Razgovori su održavanii u prostorijama vlade na Markovu trgu, a na njima je bio nazocan i ministar Maric, što je i sam priznao. Vlada je priznala tajne sastanke tek onda kada su ih to upitali novinari. Radilo se o neuobicajenim sastancima, , u kasnim vecernjim satima, u tajnosti !!

  • pirypiry 06.07.2018.

    Iako je Agrokor kljucni generator neplacanja u Hrvatskoj, prvi potez ministra Zdravka Marica bio je usmjeren na to da tu cinjenicu sakrije od poreznika i sprijeci ovrhu. Maric je promijenio pravilnik o statistickim izvješcima o dospjelim, a nenaplacenim potraživanjima, što je potez kojim je išao na ruku Todoricevu koncernu Maricevom intervencijom rok je pomaknut umjesto na kraj prvoga kvartala, na kraj trecega. Kako je poznato da je Agrokor bio kljucan u stvaranju nelikvidnosti, s dugom dobavljacima od gotovo 27 milijardi kuna, jasno je da je time odgoden ulazak njihovih dugova prema dobavljacima u bazu

  • detektor istine 06.07.2018.

    Bucko i Bucka , dvoje dezertera vode nas u goru budućnost , mi ih izabrali , ko nam je kriv .

Komentiraj...
Vidi sve komentare