To je to što me zanima!

Dinamov napad jamči 'nulu', a obrana što napravi, napravi...

Fatos Beqiraj zabio je četiri, pa zajedno s Rukavinina cijela dva, imaju jedan manje od Mazalovića iz Cibalije. Stoga i čudi da je Dinamo krenuo u potragu za golmanom
Vidi originalni članak

Moja potraga za golmanom koji nije primio gol već 858 minuta i dalje traje, no polako gubim volju. Indijski Churchill Brothersi sve "gaze", no golman im svaku drugu, treću utakmicu obavezno ide po loptu u mrežu. Djibutanski div ASAS primio je samo osam golova, no nisu dobro raspoređeni... U Bocvani sam nade polagao u Centre Chiefse, no, eto, ni njihov golman nije toliko izdržao. 

Zašto ovo govorim? Pa, jer u situaciji kada ima golmana u najboljoj formi u Europi, Kruno Jurčić, tvrdi, da Dinamo treba upravo - golmana! Sve je ostalo za pet, ali golman... Nije da sam otkrio bojler, ali, kao što znamo da oluja i munje nisu Božja kazna, već pražnjenje atmosferskog elektriciteta, tako znamo da Dinamo ima užasne napadače! Primjerice, Ante Rukavina je cijelo prvenstvo zabio dva gola! Više od njega zabili su veznjaci Zadra Igor Banović i Luka Begonja. Fatos Beqiraj zabio je četiri, pa zajedno s Rukavinina cijela dva, imaju jedan manje od Tomislava Mazalovića iz Cibalije. No jao si ga Mazaloviću, dodamo li Krstanovićevih sedam. Sad je to već 13, dva manje od Kramarića, tri od Benka. Uglavnom, da skratim, svi napadači zajedno, uključujući i Čopa, nisu zabili kao u jednoj sezoni Goran Vlaović, Eduardo, Ivan Bošnjak ili Igor Cvitanović... Ovakav napad svaku utakmicu jamči nulu, a obrana što napravi.

Izdrži li Kelava i preostale tri utakmice bez gola, ući će na Uefinu ljestvicu 10 najvećih serija bez gola. Ali, eto, ni to ne bi bilo dovoljno, jer Dinamo hitno treba golmana. Tom logikom, ako Dinamo treba novog golmana, onda nema razloga da ne uzme i novog trenera. Jer kao što Kelava nije primio gol od veljače, tako ni Kruno Jurčić nije izgubio već "oho-ho"... Pa nije zavapio za zamjenom.

Bliži se Liga prvaka, a s ovakvim napadačima držat će nas za bedaka. Kao lani, kad je raspucana napadačka četvorka zabila jedan gol. Iz penala. I stoga, umjesto da "laprda" o golmanima, Jurčiću je pametnije da potraži novog napadača. Ili bolje, napadače. Jedan neće biti dosta. Jer, možda i nije problem kad izvjesni Begonja ili Banović zabiju više od prvog Dinamovog napadača, ali jest kad je na listi strijelaca ove sezone ispred njega i Ante Vukušić, koji je zabio tri. Jedan manje od Beqiraja. Znate gdje je on? U kolovozu prošle godine je otišao u Pescaru...

Idi na 24sata

Komentari 35

  • lisabon 08.05.2013.

    Koliko god truda upotrijebili da bi blatili i kenja.i po Dinamu,Dinamo je ,a to mozete vidjeti iz tablice,najvise u ligi zabio i najmanje u ligi primio (61-18).A igraci tipa Mazalovic ili znalci iz Zadra trebaju odmah u Hajduk tak da veliki centarfor maglica (2 gola u Hajduku) ima konkurenciju. A to sta Dinamo nemoze nista LP,to stoji,ali se tamo ipak plasira i dobije love o kojoj drugi samo sanjaju,I opet ce se mozda plasirati ili ako ne,onda ce se plasirati u UEFA ligu,jer je nosilac,a o tome drugi samo sanjaju.Dakle nemojte kakati gluposti iz jala.

  • 07.05.2013.

    zna mamić koliko košta :)

  • choopo 07.05.2013.

    Boli njega raka što je voda mlaka

Komentiraj...
Vidi sve komentare