To je to što me zanima!

Dobra suradnja: Milan Bandić i HDZ opet su u tihoj koaliciji

Na nižim razinama uprave u gradu Bandićevi i HDZ-ovi zastupnici surađuju, a gradonačelnik je za novog savjetnika uzeo Zlatka Viteza, bivšeg HDZ-ova ministra
Vidi originalni članak

On nam je oteo birače i to više nećemo dopustiti. Tako je prije godinu dana govorio jedan visoki član zagrebačkog HDZ-a o Bandiću.

Idem se malo družiti s koalicijskim partnerima, rekao je Bandić kroz smijeh na sjednici Skupštine u četvrtak. On i HDZ-ovi zastupnici su veselo ćaskali u skupštinskom kafiću. I ne bi bilo to neobično da HDZ nije potpuno promijenio ponašanje prema gradonačelniku. Iako formalno tvrde da su oporba, to tako ne izgleda. 

Treba podsjetiti da su lokalni HDZ-ovci nedavno planirali javni pakt s Bandićem i preuzimanje mjesta predsjednika gradske skupštine, ali je to stopirao Karamarko. Vjerojatno je točno procijenio da mu ne treba, uz sve optužbe o kriminalu u vlastitim redovima, i Bandićev uteg. Partnerstvo se zato razvilo u tišini. HDZ i partneri su primjerice inicirali raspravu o Bandićevoj smjeni uprave Zagrebačkog holdinga. Netko bi možda očekivao da će ga kao oporba prozvati za samovolju i štetu, ali ne. Oni su svoje strelice usmjerili prema Nadzornom odboru. Dok su ga ranije prozivali za kadroviranje i komunizam, sad o svemu šute. 

Na nižim razinama uprave u gradu Bandićevi i HDZ-ovi zastupnici surađuju, a gradonačelnik je za novog savjetnika uzeo Zlatka Viteza, bivšeg HDZ-ova ministra kulture. Bandićevi ljudi uvjeravaju da su pomogli i u izboru Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu. Bandić i Sanader su ranije godinama izvrsno surađivali. Sad stranci treba svaki glas, a Bandiću štit od progona ako osvoje vlast. Suradnja je zato brzo i tiho obnovljena. Samo to ne žele reći biračima i javnosti.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Frano3 30.06.2015.

    Da se nije Zagrebu pojavio fajter Bandic to bi kao nekad a bio prljavi i neuredeni grada. Sad je ljepsi od Beca

  • bajica1009 22.06.2015.

    Isprobali u Osijeku pa prošlo nemamo kandidata za Zagreb neće Škoro pa onda pušten Miki bolje i on nego komunjare. Ništa novo nismo mogli ni očekivati.

  • Pekmez12 21.06.2015.

    Tko će kome nego svoj svome

Komentiraj...
Vidi sve komentare