To je to što me zanima!

Domaći nogomet: Od močvare pa do derbija na splitskoj Rivi

HNS i njegov predsjednik, koji je preuzeo savez uz poruku “nama lopta - njima politika”, sad mogu odahnuti. Nogomet je doista postao potpuno neovisan o politici
Vidi originalni članak

“Zalažem se za potpunu neovisnost sporta od politike”. “Nama lopta, njima politika”. Rekao je to Davor Šuker u intervjuu nakon dolaska na čelo hrvatskog nogometa, što i dalje stoji na službenim stranicama HNS-a.

Ta surova borba za neovisnost doista je završila impresivnim uspjehom. U izvršnom odboru od 17 dužnosnika, njih 11 članovi su HDZ-a. Stvari su ovih dana oko nogometa i politike postale ozbiljne, i stoga su lopte uhvatili svi: Od Branka Grčića, nogometnog eksperta u Vladi, do predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar Kitarović. Vrhunac nogometnog cirkusa bilo je priopćenje splitskog HDZ-a, koji je izrazio punu potporu Torcidi. 

“Ovo je trenutak u kojem se mora reći dosta ovakvom odnosu prema Hajduku. Svjedoci smo kako HNS već duže vrijeme zaobilazi i diskriminira Split i Dalmaciju… radi jednog kluba i interesnih skupina vezanih oko jednog čovjeka.” 

Vrag je tu odnio šalu. I u borbu za neovisnost nogometa morao se uključiti i Tomislav Karamarko. 

“Ovo ne smije biti stvaranje sukoba sjevera i juga”, izjavio je Karamarko. I istaknuo kako se 11 članova HDZ-a mora uključiti u rješavanje problema i “sigurno ćemo im dati takav naputak”. 

Naputak?? HNS i njegov predsjednik, koji je preuzeo savez uz poruku “nama lopta - njima politika”, sad mogu odahnuti. Nogomet je doista postao potpuno neovisan o politici. Najbizarnije od svega, zakonski nadležni ministar Vedran Mornar za nogomet ovih dana - “nema vremena”. Netko bi mu konačno morao reći da je na čelu resora koji se zove Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. 

Sjećate li se njegova prethodnika Željka Jovanovića, koji je mandat počeo najavom o “isušivanju močvare hrvatskog nogometa”. Močvara je sve dublja, a derbi se ovog vikenda opet igra na splitskoj Rivi.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Petar Adamović 02.12.2014.

    Ovi sada na vlasti govore da se drugi političari ne miiešaju u sport,a sami pokušavaju uz potporu Hajdukovih navijača rušiti legalno izabran HNS i predsjednika.Ovo mi sliči na "antibirokratsku ,ili"jogurt"revoluciju" iz devedesetih sa ovih područja.Ovi iz Splita moraju u Zagreb ponijeti svatko po jedan jogurt i biti će kopija mitingaša iz Novog Sada.

  • tuti fruti 11 29.11.2014.

    Ja mislio sada neće zagreb istrćat i reći fali nam 5 navijaća.

  • StipeIvančić 28.11.2014.

    HNS d.o.o. neće i nemože nitko isušiti jer je odavno privatiziran,a politčari su kao i psi na mjesečini,samo laju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare