To je to što me zanima!

Draga Vlado, ovu priliku koja se pružila nemojte prokockati

Zbog poteza Europske središnje banke, koja daje tisuću milijardi eura, imate priliku dobiti jeftin novac, riješiti nas starih dugova koji jedu izdatke za socijalu, mirovine
Vidi originalni članak

Draga Vlado, znam da mislite da činite sve što možete, ali znam i da znate da to nije tako. Zamislite, da ste u oporbi, što biste govorili o Vladi koja zemlju tri godine nije izvukla iz recesije.

Zato vas kao građanin molim da iskoristite jedinstvenu priliku. Zbog poteza Europske središnje banke, koja daje tisuću milijardi eura, imate priliku dobiti jeftin novac, riješiti nas starih dugova koji jedu izdatke za socijalu, investicije, mirovine. Imate priliku još taj novac uložiti u nešto što će puniti proračun tijekom sljedećih godina. Nemojte ga iskoristiti za preplaćivanje svih radova kako bi vam bliske tvrtke imale posla. Nemojte se uljuljkati. Ne dijelite novac šakom i kapom da biste ostali na vlasti. Imate priliku provesti reforme lakše nego ikad u zadnje tri godine. Napraviti zdravstveni sustav u kojem se neće čekati mjesecima na pregled. 

Znam i da vas stranački uhljebi vuku za rukav tražeći posao. Nemojte ih još zaposliti. Dovoljno je bilo, znate i sami. Moramo imati bolju upravu u kojoj će se moći napredovati po sposobnosti i koja će biti brza usluga građanima. Uzmite poštene i sposobne da vode javne tvrtke. Uđite u koštac sa svim preprekama koje koče investicije. Skrojite pravedan porezni sustav koji će pomoći svima koji se trude poslovati u ovoj zemlji i koji niti jednog prekršitelja neće štedjeti. Nemojte donositi brzoplete odluke koje će pasti na sudu i tako još produbiti pravnu nesigurnost. 

Zamjerali ste HDZ-u što je vrijeme rasta i obilje novca iskoristio za pljačku i trošenje milijardi kuna za kupnju birača. Nemojte ponoviti tu pogrešku. Znate da taj novac nije rezultat vaše sposobnosti nego dar. Učinite sve da i nama darujete uređeniju zemlju. Bilo bi vrijeme da jednom ne ovisimo o vašem strahu za gubitkom vlasti. Mislite jednom i na razdoblje dulje od četiri godine. Hvala.

Idi na 24sata

Komentari 58

  • marica-maca 25.01.2015.

    Veliko je pitanje da li je isplativo za nas,da li imamo ljude koji bi to dobro odradili.

  • skypilot 24.01.2015.

    Slabašni dimovi isprazne retoričke magle.

  • cigo hasim 24.01.2015.

    Dobro vi poslušajte vašeg cigu. Neka Vlada podigne kredit hilhadu milijardi eura, 100 milijardi ostavi za otplaćivanje rate duga, 400 milijardi podijeli narodu da se oslobodi duga, a 500 milijardi investira u proizvodnju i riješen problem. Pošto je negativna kamata i tu ćemo još zaraditi, hihihi

Komentiraj...
Vidi sve komentare