To je to što me zanima!

Državni odvjetnik je uradio ono što ne bi smio - lagao nam je

Glavni državni odvjetnik je čovjek koji nema dlake na jeziku, ostaje sam do kasno raditi, ali očito je da ipak ima i “politički kliker”. Hoće li nakon ovoga morati otići? Teško...
Vidi originalni članak

Na ovome mjestu smo više puta upozoravali na podekipiranost, podopremljenost i nedostatak novca za učinkovitiji rad Državnog odvjetništva, u sklopu kojeg je i Uskok. U napornim uvjetima rada događaju se i ozbiljne pogreške. Kad se dogode, glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan i ravnateljica Uskoka Tamara Laptoš trebali bi ih priznati i objasniti. Nažalost, državni odvjetnik je izabrao laž kako bi se opravdao. I tako sam sebi narušio vjerodostojnost. U aferi s dnevnicama Cvitan je dao dvije potpuno različite izjave. U ponedjeljak se zahvalio Vladi što je provela istragu o nastavku afere i rekao da oni nisu u tome sudjelovali. Dva dana poslije rekao je da je Uskok već provodio istrage oko toga da se lažiranje putnih naloga događalo i nakon odlaska Milanovićeve vlade.

Kojoj god izjavi željeli vjerovati, činjenica je da samo jedna od njih može biti točna. Druga je laž. Činjenice upućuju ipak na to da je onaj Cvitan koji je govorio u ponedjeljak bio u pravu i da Uskok nije sam napravio ništa. Osim previda. Jer u mjesec dana nisu pozvali ni jednog drugog navodnog putnika iz Vlade. Nakon što se Cvitan pojavio s Andrejom Plenkovićem u Vladi, u samo jedan dan ispitani su gotovo svi uključeni.

Nevjerojatno je dakle da je Uskok nešto radio, a nije kontaktirao ljude koje je kasnije ispitao u nekoliko sati. Glavni državni odvjetnik je čovjek koji nema dlake na jeziku, ostaje sam do kasno raditi, ali očito je da ipak ima i “politički kliker”.

Hoće li nakon ovoga morati otići? Teško, vjerojatno će dobiti packe. Puno je gore ono što će se dogoditi u svakoj sljedećoj istrazi. Koga god pritvori i tereti za kriminal, taj će opet moći vikati da je sigurno pogriješio i pozivati se na slučaj Saucha. Cvitan je tako, uz sve financijske probleme, sebi stavio još jedan reputacijski kamen oko vrata. Dosad je imao većinu javnosti na svojoj strani, a sad je to povjerenje značajno istopio. Na sreću svih onih koje bi trebao loviti.     

Idi na 24sata

Komentari 95

  • dopizdilomi 11.03.2017.

    Pa što smo očekivali? Lažu nam pred izbore, za izbore, poslije izbora, lažu svi i konstanto a mi dalje vičemo bravo, čestitamo i šutimo.

  • zuluf_52 11.03.2017.

    Svi oni pripadaju političkoj mafiji. Ovom zemljom vladaju razne mafije.

  • Glasna 11.03.2017.

    "Na sreću svih onih koje bi trebao loviti.".........u ovo recenici je sve receno......

Komentiraj...
Vidi sve komentare