To je to što me zanima!

Teolog Milas: Elita žestoke desnice u napadu na plakat

NOVI EXPRESS Skupina ljudi je za stolom, a iznad njih raspelo s natpisom ‘Odvratno, ali toleriram’. Ispod je ključna rečenica: ‘Veteran, konzervativac, liberal, gej i ateist sjede za stolom i toleriraju jedan drugoga’
Vidi originalni članak

Prošli je tjedan u sklopu Zagreb Design Weeka otvorena međunarodna izložba plakata “Studenti za toleranciju”. Ova je izložba dio poznatog projekta “Tolerancija” svjetski priznatog hrvatskog dizajnera Mirka Ilića te plod uspješne međunarodne suradnje četiri europska sveučilišta. Autori predstavljenih radova su studenti FH Joanneuma iz Graza, Akademije likovne umjetnosti i dizajna iz Ljubljane, Studija dizajna iz Zagreba te Fakulteta za dizajn iz Dortmunda, koji su sudjelovali na jednotjednoj intenzivnoj radionici dizajna plakata u Grazu. Izložba plakata istražuje pitanja na temu tolerancije te pokazuje mogućnosti njezine vizualne prezentacije. Nakon zapaženih izlaganja u Berlinu i Grazu u svibnju te u Ljubljani u srpnju, na red je, logično, došao i Zagreb. Iako i u svim spomenutim gradovima ima i kršćana i desničara, samo su se ovi iz Zagreba sjetili pobuniti i suprotstaviti ovom najnovijem napadu na “temelje našeg društva”. Da ne znam o čemu je riječ, pomislio bih iste sekunde da je riječ o jednoj marginalnoj kršćanskoj zajednici koja muku muči pod šerijatskom čizmom okorjelih džihadista, a ne o članovima najbrojnije vjerske zajednice u RH.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • melin51 16.09.2022.

    Postoje države i mjesta na Zemlji gdje je normalno da Veteran, konzervativac, liberal, gej i ateist sjede za stolom i toleriraju jedan drugoga’ Nažalost to nije i Lijepa naša.

Komentiraj...
Vidi sve komentare