To je to što me zanima!

HDZ će u prijevremene izbore ući s najlošije startne pozicije

HDZ će morati ponuditi puno više od plašenja crvenim i imaginarnih programa sastavljenih u inozemstvu ako se želi vratiti. I što je najvažnije, u stranci su sve glasniji oni koji tvrde da treba maknuti Karamarka
Vidi originalni članak

Nisu uspjeli posložiti novu većinu. Pokazali su da im nije problem govoriti neistinu javnosti. Šef stranke im je u sukobu interesa. Srušili su vlastitu Vladu jer su htjeli čuvati šefa. Zbog svega toga si je HDZ pucao u noge prije novih izbora i znatno si smanjio mogućnost da ponovno sastavljaju vlast nakon sljedećih izbora. U samo nekoliko mjeseci najjača hrvatska stranka se je zakopala u duboku rupu i sad moraju naći način da se iz nje barem djelomično izvuku.

HDZ će morati ponuditi puno više od plašenja crvenim i imaginarnih programa sastavljenih u inozemstvu ako se želi vratiti. I što je najvažnije, u stranci su sve glasniji oni koji tvrde da treba maknuti Tomislava Karamarka ako se ne želi doživjeti debakl na izborima.

Politički je nevjerojatno da se jedna stranka u tako kratko vrijeme uspjela dovesti u takvu situaciju. I neće im tu pomoći prozivanje Mosta, nevjernih partnera koji su im govorili da su za preslagivanje, medijska “haranga”. Krivi su sami.

Most kojem je rejting rapidno padao zbog premišljanja, nejasnosti i nedorečenosti sad se je uspio podići. Igrali su rulet s HDZ-om, puno riskirali i zasad dobili. Ipak, i oni će morati ponuditi puno jasniji program od nejasnih reformi ako žele zadržati barem 12 zastupnika. U najboljoj poziciji su oni koji nisu morali donositi odluke. Ponajviše Živi zid koji je žestoko kritizirao i nametnuo se kao beskompromisan. No njihov program je neprovediv, ali Sinčića to puno i ne zanima. SDP je u najboljoj poziciji jer, osim postojećih partnera, vjerojatno će i proširiti koaliciju. Ako bi došlo do novih pregovora, vjerojatno bi se lakše dogvorili s Mostom. I baš zato im ne treba dopustiti da izbore dobiju samo na valu nezadovoljstva. SDP bi napokon trebao izaći s konkretnim programom i jasnim rokovima provedbe, a ne da im se omogući da prvu godinu ne rade, izigraju program i bave se samo uhljebljivanjem.     

Idi na 24sata

Komentari 77

  • kažemja 18.06.2016.

    Faca Kolinde kada nakon izbora daje mandat Milanoviću za sastav nove Vlade!!! Neprocjenjivo!!!!!

  • kiki_4 18.06.2016.

    S ovakvom ekipom "bisera" nisam uvjerena da su uopće sposobni maknuti se dalje od partizana, mrzitelja Hrvatske, orjunaša i inih "začina" za ispiranje mozga praznoglavcima. Uz dodatak pokojeg šatora, tu i tamo koje plinske boce, nekoliko interview-a kod "enciklopediste" i drukanje s Pantovčaka. To je njihov sramotan maksimum.

  • mily 18.06.2016.

    a gdje je zaglavio Kalmeta, nigdje ga nema, a gđa Rimac? Počela sam se brinuti:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare