To je to što me zanima!

Hoće li se moj brat rastati, a sin napokon riješiti alkohola?

Muče me obiteljski problemi, prvenstveno loši odnosi između brata i šogorice. Također, brine me sin koji se potpuno odao alkoholu, ima li njemu više spasa?
Vidi originalni članak

Želite li njegov savjet, u pismu pošaljite fotografiju, koja se neće objaviti, osim ako ne inzistirate na tome (nestali ljudi). Odgovore čitajte svake nedjelje u tiskanom izdanju, a pisma s fotografijom šaljite na adresu Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, za Mevludina ili na lifestyle@24sata.hr.

Poštovani Mevludine,  

molim vas da mi kažete koliko će trajati napetosti između moga brata i šogorice. Brat se zatvorio u sebe te ne želi razgovarati sa ženom i obitelji. Recite mi i što će biti s mojim sinom koji se odao alkoholu.  

šifra: žalosna mama i sestra 

Odgovor:

Vaš brat je vrlo pošten gospodin i dobro je odgojen. Vidim da je bio dobar prema obitelji. U zadnje vrijeme ponestalo mu je snage i volje te samopouzdanja. Često je napet te je i u njegovoj obitelji takva situacija. Vaš brat je jako razočaran, sumnjičav i vrlo ljutit, ali problemi su između njega i supruge. Vidim da je emotivno razočaran. Problemi u braku će potrajati još neko vrijeme, no prvi korak je da s njim netko porazgovara, pita ga što ga muči. To mora biti netko s kim je vrlo blizak. Preporučujem i da ode psihijatru na razgovor i psihoterapiju. Vidim da će mu se tako podići i volja i motivacija. Samo tako vidim izlaz iz situacije. Trebalo bi razgovarati i s njegovom suprugom. Što se tiče vašeg sina - on je mlad i ne vidi se nigdje. Samo ga zanima alkohol. Trebalo bi mu naći dobrog liječnika. Nikakva magija i iscjeliteljstvo mu ne mogu pomoći - samo vjera, Bog i liječnici. Nama svima, pa i meni, Svevišnji je jedina nada. Mi koji hodimo po zemlji obični smo ljudi, samo Svevišnjem pripada nebesko i zemaljsko kraljevstvo. I vama će pomoći molitva te upućivanje sina u komunu na liječenje. Sretno i javite mi se za tri mjeseca na telefon.

Idi na 24sata