To je to što me zanima!

'Iskupljenje u Fellsideu' teška je knjiga kojoj treba dati šansu

Genijalni britanski pisac M. R. Carey već godinama oduševljava čitatelje diljem svijeta, a kod nas je veliki hit bila knjiga "Djevojka sa svim darovima".
Vidi originalni članak

Unatoč činjenici što piše trilere koji graniče s paranormalnim pričama, njegove knjige su uvijek pun pogodak. Isti je slučaj i s knjigom "Iskupljenje u Fellsideu" koja je nedavno objavljena u nakladi Znanja.

Priča prati ovisnicu Jess Moulson koja završi u zatvoru jer je navodno uzrokovala požar u svojoj zgradi. Požar je zahvatio i stan iznad nje, u kojem je stradao desetogodišnji dječak, a nakon što se Jess probudila u bolnici s teškim ozljedama i ožiljcima, shvati da se ne sjeća apsolutno ničega. Dok je bila u bolnici, mediji i svi oko nje su je obilježili kao ubojicu djeteta, a obzirom na to da ne zna što je točno bilo, i sama u to počne vjerovati. Osuđuju je na zatvorsku kaznu te je zatvore u najstrašniji ženski zatvor Fellside.

Ono zbog čega je Fellside najjeziviji zatvor u Europi je činjenica da mnogi govore kako je uklet. Jess je sama u ćeliji, a čim dođe shvati da je ćelija ukleta. Progoni je duh dječaka Alexa Beecha kojeg je ubila, a dok se pokušava boriti sama sa sobom te preispituje svoju svijest, shvati da je progone i duhovi njezine prošlosti. Iako se tako ne čini na početku priče, Alexov duh joj na kraju pomogne da se iščupa iz vlastite nesreće te da se pomiri s osobom koja je bila prije nego što je ušla u zatvor. Kako Jess postaje odlučnija, tako i priča u knjizi postaje sve neizvjesnija.

Na prvu se može činiti kako je knjiga previše nadrealna, ali pisac je točno pogodio koliko čitatelji vole triler, a koliko priču o duhovima. Svi likovi koji se provlače kroz knjigu su mračni, teški i teško je o njima čitati, no upravo to daje knjizi posebnu čar. Također, možda vas neće zaintrigirati na prvu, ali dajte joj šansu jer se radi o zaista posebnoj knjizi čija je priča čista petica i neće vas ostaviti ravnodušnima.

Osim na BlogBusteru, Đurđicu pratite i na Instagramu

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare