To je to što me zanima!

Izađite na izbore ili će netko drugi odlučiti umjesto vas...

Nakon godine dana mrcvarenja imamo nove prijevremene izbore, na kojima će odlučivati svaki glas. Ostanak doma znači prepuštanje sudbine u ruke onih koje prezirete
Vidi originalni članak

Niti ja mogu što promijeniti niti će se bilo što promijeniti, a oni mi se svi skupa gade. Tu su rečenicu toliko puta izgovorili oni koji ne idu na izbore. Iako ima nekoliko podvarijanti, bit je ista. Nema nikakve dužnosti, nema nikakve obveze za odlazak na izbore. Oni koji ne izlaze iz bilo kojeg razloga itekako imaju jak politički stav, što god mislili o njemu. No činjenica je da oni koji odluče ne ići na izbore svjesno i namjerno prepuštaju da drugi odluče o njima. Da odluče oni prema kojima gaje prezir što se uopće zamaraju programima, prate politiku, idu na glasovanje.

U svakoj drugoj situaciji čovjek se bori ne prepustiti svoju sudbinu u ruke onih koje ne voli i s kojima se ne slaže, ali tijekom izbora upravo to čine oni koji ne žele izlaziti na birališta.

Nakon godine dana mrcvarenja imamo nove prijevremene izbore, na kojima će odlučivati svaki glas. Izuzetno su neizvjesni i možda će nekoliko stotina glasova po izbornoj jedinici odlučivati hoće li neka stranka dobiti zastupnika ili neće. Ankete sugeriraju da je velik broj graničnih mandata, onih koji mogu otići nekome trećem ili četvrtom ili u dva glavna bloka. O 10, a možda čak i o 14 zastupnika, odlučit će samo nekoliko glasova.

Hoće li, primjerice, 14 zastupnika biti pravilno raspoređeno u dva bloka ili će ih sve pokupiti neke druge opcije, odlučivat će upravo oni koji se natjeraju na izbore. Jer oni koji već imaju odluku izjasnili su se i oni će biti na izborima. Bilo zato da želite da netko od jakih ima više glasova i veću snagu u parlamentu ili da želite nekoga tko će im pomutiti račune, ovi izbori su pravi trenutak za iskazivanje te volje.

A rijetko tko je toliko apolitičan da ga baš uopće ne zanima tko će i na koji način voditi zemlju, krojiti mu poreze, pomoći, radno vrijeme, mirovine ili poduzetničku klimu. Ako ste ipak u toj maloj grupi, ostanite kod kuće, neka drugi odluče za vas.

Ako vam je stalo do bilo čega navedenog, odite na biralište. Pa makar i s kvačicom na nosu.     

Idi na 24sata

Komentari 289

  • mrljo 11.09.2016.

    Evo kao i za svake izbore, sinovi i kćeri lokalnih moćnika sjede za kutijama i u povjerenstvu. Da ne spominjem da su svi zaposleni u državnoj i lokalnoj upravi. A toliko nezaposlenih u mojoj općini, kojima bi tih 300kn stavilo kruh na stol 2 tjedna. Stvarno pošteno od njih. I naj gore što se ništa neće promjeniti niti nakon ovih izbora.!

  • tihitom 11.09.2016.

    Ide mi na riganje dok vidim ove lopove i svece iz ZNA SE KOJE strane.Danas bio na misi, nemogu vjerovat kakva se prljava kompanija vodi za sve kaj nije LOPVSKI HDZ!! Za njih izborna šutnja ne vrijedi!! Pop je to objasnio uglavnom: ak ne birate ZNA SE koju stranku, niste kršćani !! Želudac mi se okreće dok sve to slušam ...a dosao sam se pomoliti Bogu i slušati božju riječ ??!!! A kaj mislite koga budu birale one bakice i ljudi koji jos vjeruju da je grom božja kazna!! Ponosom se mojim međimurcima ,gornjom Hrvatskom i Istrom..NIKAD HDZ TAMO NIJE POBJEDIO!!! A vidi čuda , najrazvijenija smo regija u HRVATSKOJ!!STVARNO BIH HTIO VUDJETI TE LJUDE KIJI MI SAD NABIJAJU MINUSE, kaj je to u njihovim glavam, kaj su to oni stvorili u životu osim kriviti druge zbog njihove nesposobnosti.

  • PRAVILO BROJ 8 11.09.2016.

    cemu,tako i tako odlucuju dvojni /dvojni drzavljani,dvojni borci,dvojni penzioneri..i dijaspora

Komentiraj...
Vidi sve komentare