To je to što me zanima!

Iza kamere: Kako optužnice iz DORH-a najave smjenu vlasti

Vrijedi primjetiti kako je "afera kamioni" protiv Rončevića pala. Kao i ona Kirinova u Fimi mediji. Slično i rad Milijana Brkića. Kao da je DORH lagano odustao od HDZ-a
Vidi originalni članak

Od svih anketa i ispitavanja rejtinga političkih stranaka, vladajuću koaliciju najviše bi trebao zabrinuti DORH. Mladen Bajić i Dinko Cvitan razvili su najprecizniji seizmograf, koji nepogrešivo registrira tektonske poremećaje u odnosima snage i moći na hrvatskoj političkoj sceni.

Najnovija kaznena prijava, i USKOK-ova istraga protiv pomoćnice ministra financija i ravnateljice Porezne uprave Nade Čavlovic Smiljanec, najdublje do sada prodiru u strukturu vrha vlasti. Ova istraga stiže kao DORH-ova poruka biblijskih razmjera. Odgovor je to premijeru Milanoviću, koji je samo dva tjedna ranije na sjednici Vlade doslovno izjavio: “Institucija Porezne uprave jednako je važna kao i najvažnije institucije u državi”. A uz to i naglasio: “Porezna uprava je pod izravnom ingerencijom Ministarstva financija, a time i mene osobno. I povjerenje građana u Poreznu upravu mora biti neupitno”

Slijedeći tu logiku, neupitno je da Vlada sada ima - neupitno veliki problem s DORH-ovim vremenskim strojem. Koji preciznije od hobotnice Paula predviđa smjenu vlasti. 

Sjetimo se samo DORH-ovog tajminga neposredno prije parlamentarnih izbora 2011. godine. Već 2009. godine DORH je zbog “afere kamioni” pokrenuo istragu protiv bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića. Početkom 2010. uhićen je bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec. Krajem iste godine uhićen je bivši HDZ-ov premijer Ivo Sanader. 

Danas, vrijedi primijetiti kako je “afera kamioni” protiv Rončevića pala. Kao i ona Kirinova u Fimi mediji. A “diplomski rad” Milijana Brkića ostaje na razini akademske zaigranosti. Kao da je DORH lagano odustao od HDZ-a…

No zato Željko Sabo ima dvije, a županica Lovrić Merzel u Remetincu čeka svoju seriju optužnica. Istražuje se Čavlović Smiljanec. Kad DORH-ov seizmograf svojim vrhom dotakne i samu vladu, izbori će ponovo biti - samo formalnost.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • MaksKosjek 06.05.2014.

    Dodao bi Skypilotu. U tu grupu ne dodirljivih bi trebalo dodati i Jakovčića, te Flegu iz Buzeta. A čekamo rezultate prijave g-đe Slavice Šota !

  • MirjanaČokešić-Bošnjaković 05.05.2014.

    Svi su trebali slušati nastavu iz nast.predmeta "Građanski odgoj"!!!!!!!!! :P

  • AntunSklepič 02.05.2014.

    mislim da smo kao narod spremni kompletni za jedan specijalistički pregled kad biramo te iste lopine koje su nas opljačkale ,to može samo glup narod .

Komentiraj...
Vidi sve komentare