To je to što me zanima!

Izradite savršen piling, serum ili maslac od kokosova ulja

Od tri žlice otopljena kokosova ulja, pomiješane s dvije velike žlice smeđeg šećera nastat će savršen piling koji će skinuti stare stanice kože i dobro je nahraniti
Vidi originalni članak

Urednica portala Naturala.hr i fitoterapeutkinja Andrea Šitum svakog tjedna donosit će savjete za borbu protiv neprijatelja zdravlja. Ovoga puta osvrnula se na problem suhe i oštećene kože i kose nakon izlaganja suncu i moru.

Ako ste među sretnicima koji su proveli više od tjedan dana godišnjeg na Jadranu, a svoju ste kožu namakali u moru, pržili na suncu i niste je dovoljno mackali hranjivim kremicama i kvalitetnim baznim uljima, postoji velika vjerojatnost da ste se vratili lijepo preplanuli, ali nedovoljno njegovani. U tom slučaju se morate hitno pobrinuti za svoju suhu, grubu, dehidriranu i prhutavu kožu.

Skini staro, hidratiziraj i dobro nahrani - glavni su postulati njege kože nakon godišnjih odmora, a ja obično za te "teške" zadatke upotrebljavam kokosovo ulje.

Kokosovo ulje, dobiveno hladnim prešanjem pulpe kokosova oraha, bogato je laurinskom kiselinom i vitaminima A i E. Hladno prešano kokosovo ulje, osim po fenomenalnom mirisu, lako ćete prepoznati jer je kruto na sobnoj temperaturi. Kako bi postalo tekuće, dovoljno je staviti posudicu s uljem pod mlaz tople vode. Od tri žlice tako otopljena kokosova ulja, pomiješane s dvije velike žlice kvalitetnog smeđeg šećera, nastat će savršen piling koji će odstraniti odumrle stanice kože i potaknuti epidermu na stvaranje novih stanica. Piling se koristi kao i svaki drugi, a vjerujem da ćete rezultatom biti više nego zadovoljni.

A ako vam još nije dosta kokosa, razmišljam kako bi uz ovaj post-godišnji wellness dobro sjela i jedna Pina Colada. zar ne? 

Ako ćelite otići korak dalje u njezi kože, predlaže da napravite maslac za tijelo od 40 g kokosova ulja, 30 g shea maslaca i 30 g kakao maslaca. Sva tri maslaca odvagnite te ih u tarioniku dobro izradite sve dok ne dobijete maslac jedinstvene konzistencije. 

Vaša isušena kosa obožavat će serum koji se radi od 50 g kokosova ulja, 25 g ulja noćurka i 25 g ricinusa. zagrijte ih na vodenoj kupelji te dodajte 20 kapi eteričnog ulja palmarose i 10 kapi eteričnog ulja ylang ylanga koji će kosu dodatno nahraniti i hidratizirati. 

A ako vam još nije dosta kokosa, razmišljam kako bi uz ovaj post-godišnji wellness dobro sjela i jedna Pina Colada. zar ne?

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Zdenkica 29.01.2013.

    Koliko mi je poznato, kokosovo ulje, je dobro upotrijebiti za rast kose.

  • feba 26.08.2012.

    Maslinovo ulje,instant palenta i žličica meda--najbolji i najjeftiniji piling.

  • vinkica 25.08.2012.

    Gdje se može kupiti kokosovo ulje ,u Hrvatskoj?

Komentiraj...
Vidi sve komentare