To je to što me zanima!

Je li Hajduk za Marija Pašalića mogao dobiti veću odštetu?

Hajduk je prodao Pašalića da bi preživio, a niti za jednog drugog igrača nisu imali konkretnu ponudu. Zato su u Hajduku bili prisiljeni prihvatiti ono što im se nudi
Vidi originalni članak

Najvažniji događaj proteklog tjedna na Poljudu bio je transfer Marija Pašalića u Chelsea. I kako to već obično biva, mišljenja oko toga je li tako mladog igrača trebalo prodavati, te je li Hajduk za Pašalića dobio odgovarajuću cijenu, su podijeljena... Dva milijuna eura odštete, koliko bi nakon odbitka svih troškova trebalo pripasti Hajduku, za neke je premalo, a kao argument navode činjenica kako je zaprešićki Inter prodao istom tom Chelseaju Mateja Delača za tri milijuna eura, dok je Zadar za Stipu Pericu dobio 2,5 milijuna eura. 

Ne ulazeći u usporedbu vrijednosti navedene trojice igrača, doista je na prvi pogled nevjerojatno da igrač odrastao u omladinskom pogonu Hajduka, k tome i prvotimac i strijelac dva gola u derbiju protiv Dinama, bude prodan za osjetno manji iznos od igrača koji dolaze iz klubova poput Intera iz Zaprešića i Zadra. No, s druge strane treba promatrati i kontekst u kojem se cijela priča odvijala. Odnosno, zašto je Pašalić uopće prodan upravo sada. 

Hajduk je Pašalića morao prodati kako bi klub preživio do ljetnog prijelaznog roka, a osim njega, niti za jednog drugog igrača nisu imali ponudu. Zato su bili prisiljeni prihvatiti ono što im se nudi. Znali su to i emisari Lazija, koji su ih, kad su pregovori već bili praktično gotovi, pokušali ucijenili bitno manjim iznosom, i prava je sreća da se pojavio Chelsea, jer bi u protivnom Hajduk bio u velikom problemu, prijelazni rok je istjecao.

Naravno da svi očekujemo da će se Pašalić razviti u vrhunskog igrača, te kako bi ga bilo najbolje ostaviti na Poljudu još neko vrijeme i čekati pravu ponudu, no čelnici Hajduka jednostavno nisu bili u prilici čekati i zbog toga im se ne smije ništa zamjeriti. Pojavila se informacija i da su nepotrebno taktizirali s Lazijom, zbog čega je cijela stvar i propala, no istina je ipak kako je Hajduk maksimalno korektno i otvorenih karata pristupio pregovorima. 

Svjedoči tome i njihov poziv Mati Jajalu da se iz Kölna zaputi prema Splitu na posudbu kako bi zauzeo mjesto u momčadi nakon Pašalićeva, tada se činilo izvjesnog, transfera u Lazio. Jajalo je nagovorio čelnike Kölna da ga puste, spakirao se i automobilom krenuo prema Splitu. No negdje oko Zagreba nazvao ga je Vučević. Lazio je promijenio uvjete, Hajduk se okrenuo Chelseaju, koji je pristao ostaviti Pašalića na Poljudu do ljeta, pa je sportski direktor Hajduka javio Jajalu da ne dolazi u Split.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • tužni šokac 28.02.2014.

    svi možete mamiću pljunuti pod prozor ali stvarno zna trgovati...hajduk svoje igrače rasprodo sve po deset kuna (simbolika)

  • mashograd 09.02.2014.

    Gabeliću, jel ti bar taj insajder s kojim driblaš već neko vrijeme mogao reći da Pašalić ima plaću cca 10 000 kuna mjesečno. Uz jednu odigranu polusezonu i tolike troškove ulaganja, ne vidim kako 2milj čiste dobiti nisu hvale vrijedna. A igrače koje si nabrojio za primjer su imali ogromne plaće u sredinama koje su blago rečeno okružene fantomskim financijerima. Od vanjskog suradnika Zadra i njegovih lokalnih šerifa, do zaprešićkih zaštitarskih tvrtki koje su svoj novac ulagale od nogometnih do košarkaških igrača bez da itko preispituje legalnost toga. Farsa, farsa, farsa - bilo i ostalo- sve u ovom kvazi društvu.

  • Enterprajz1 06.02.2014.

    Za razliku od naprimjer teksta o tome da navodno Hajduk nema prijatelja (bolje i pošteni neprijatelj,nego lažni prijatelji, ovaj tekst je dosta pozitivan.Mislim da sdrugačiji nije niti mogao biti,jer i vrapci na drveću pjevaju o financiskom stanju u Hajduku i o tome da Hajduk da bi opstao mora prodavati.Hajduk iz asebe osim vjernih navijača nema gradonačelnika za počasnog predsjednika,nema bogatih i uspješnih firmi koje bi mogao reklamirati, već samo jogurte,pivo i slično).Ali pravi navijači su ponosni upravo na to,jer su novci zarađeni pošteno,a ne kao neki klubovi sa gradonačelnikom počasnim predsjwsdnikom,gradskom tvrtkom koja okuplja uglavnom komunalne i slične usluge i neznam što to oni reklamiraju za 15 milijuna kuna i t.d. i t.d.Stavite Mamića u uvjete Hajduka,nametnite mu za vrat poreznu inspekciju i stralne kontroile poslovanja uz neovisno i pošteno sudstvo,pa da vidimo kako bi poslovao.Vrlo brzo bi završio u zatvoru.U ostalom iako nije još pravomoćno počeo je i on gubiti sudske sporove.Biti če toga još.

Komentiraj...
Vidi sve komentare