To je to što me zanima!

Jedini cilj je nove NBA sezone skinuti LeBrona i Miami Heat

PRVAK LeBron je s Miamijem osvojio naslov prvaka dvije godine zaredom, no nije najplaćeniji igrač lige. Ove sezone će Kobe Bryant zaraditi 31,5 milijuna dolara
Vidi originalni članak

Nije da sam nešto posebno lud za NBA, ali žao mi je što je izostankom hrvatskih igrača posljednjih godina došla na marginu našeg interesa. Žalim čak i za propagandnim NBA ratnim vremenima kad su u središnjem ‘Dnevniku’ bili uredno objavljivani rezultati Houstona, ‘...naš Žan Tabak u pobjedi Rocketsa nije ulazio u igru...’. 

U NBA-u smo imali 12 igrača, isto koliko i Nigerija, a povratkom Ukića u Europu (početkom 2010. godine) ostali smo bez ijednog, za razliku od Nigerije... 

Čekamo Bogdanovića, Šarića ili Hezonju, jedan od njih trojice trebao bi biti sljedeći, što će ponovno zainteresirati domaću javnost i medije. Do tada - samo će fanatici biti informirani, a ostali će dobijati mrvice. Kao ovaj tekstić, recimo. 

Sezona je startala u noći na srijedu, a igrat će je rekordnih 13 europskih ‘rookieja’, među kojima je i 31-godišnji Makedonac Pero Antić. Isto je tako promijenjeno 13 trenera. Povratak Rosea i Westbrooka, kao i transfer Howarda u Houston, odlazak Riversa na klupu Clippersa, iskusnija Indiana, bogati Brooklyn, bolji Washington i Cleveland - izjednačit će kvalitetu i zaoštriti borbu za naslov. Sezona se, ipak, realno svodi na kolektivnu želju za detroniziranjem Miamija - u sportu je uvijek najizazovnije skinuti najbolje. 

Ove sezone će Kobe Bryant zaraditi 31,5 milijuna dolara, čime se približio najplaćenijem NBA igraču za sezonu ikad - Jordanu - koji je 1998. godine zaradio 33,1 milijun dolara. Od Lakersa će Kobe istekom aktualnog ugovora inkasirati ukupno 280 milijuna. Čak i društvo iz HAC-a može se sakriti pred njim...  Tako bi mogli unedogled, ali opšrinije - kad ponovno budemo imali nekoga u NBA.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • peroperic90 13.12.2013.

    Cutura nije nesto lud za NBA-om?Zasto zato sto nema nasih kvazi igraca i vjecnih talenata poput Ukica koji se u 14 god svoje seniorske karijere nije udostojio popraviti svoj katastrofalan sut.Od Kukoca nije bilo nikog dobrog,Giricek nesto ali opet nista.Odbijam gledati hrvatsku kosarku rade cu na Tuskancu pogledat hakl di dnevno dode 20-tak deckiju koji ne igraju nigdje zato sto imamo poluretardirane trenere u omladinskom pogonu.Rađe o tome napisi kolumnu zato da svatko tko se ikad odluci igrat kosarku rađe primi skole ili se zapitaj kako je moguce da prvi play hrvatske repke gađa slobodnjake 57% ili jednostavno prestani pisat kolumne.

  • zahira45 03.11.2013.

    LeBron je Car careva! Koja lova se tu vrti, bravo momci.

  • user_36996 31.10.2013.

    i ovo se naziva kolumnom? jel netko stvarno dobiva pare za ovakve tekstove?

Komentiraj...
Vidi sve komentare