To je to što me zanima!

Kako su HDZ-ovci prespavali najezdu crvenih tjelokradica?

HDZ je trebao na isti dlan staviti petokraku i krunicu. Tako bi savršeno simbolizirao onaj iskonski Tuđmanov HDZ. Spoj ustaša i udbaša, nacionalista i komunista.
Vidi originalni članak

Nestali krunica i petokraka, došli beba i plišani medo.

Kakav je to samo antiklimaks u predizbornoj kampanji HDZ-a. To je sada postalo gore čak i od SDP-a, a znamo da su SDP-ove kampanje najgore. Osim onda kad su grunfovski smiješne. Nenamjerno, naravno.

HDZ-ov jumbo plakat s krunicom i petokrakom možda je bio odvratan, histeričan, manipulativan i huškački. Ali je bio pogođen. Barem za publiku kojoj se obraćao. Eto, čak je i Tomislav Karamarko shvatio njegovu poruku i izjavio da u tome nema ništa sporno.  

Ustvari, jedino pogođenije od toga bilo bi da su autori plakata zvijezdu i krunicu stavili na isti dlan, kako bi simbolizirao iskonski HDZ. Spoj ustaša i udbaša, nacionalista i komunista.

Međutim, nakon što se ljevica digla na noge - kako se to uostalom i očekivalo - sisački HDZ brzo se posuo pepelom i preko noći uklonio sporan plakat. Odbacio je i optužbe kako se radi o rasizmu, jer "ruka koja drži zvijezdu nema boju ljudske rase". Naravno, bila je to Sotonina ruka. 

HDZ-ovi koalicijski partneri taj su plakat nazvali "primitivnim i glupim", što je iz njihove liberalne perspektive možda bilo tako, ali ne iz perspektive onih kojima je taj plakat bio namijenjen. Takvi su shvatili suptilnost poruke, razumjeli fine nijanse, kognitivnu dubinu koja proizlazi iz pratećeg slogana "Za sigurno sutra".

Uglavnom, bila je to borbena poruka čistokrvnih Hrvata i iskonskih katolika, pravovjernih križara u pohodu protiv "crvenih sotonista". A takvu civilizacijsku poruku sada su zamijenile beba i plišani medo.

Koga briga za to? Osim kao podsjećanje da nas je upravo HDZ s partnerima uništio za buduće naraštaje. U smislu, "mi smo krivi što nemate čime nahraniti dijete". Ili, "dijete vam spava s medom dok vi crnčite u Kanadi". 

Ili još gore, HDZ je odlučio prespavati najezdu crvenih tjelokradica.

Stvarno, koja se poruka krije iza promjene ovih plakata? Igra li HDZ na kartu koja mu je donijela uspjeh na europskim izborima ili želi biti baš u svemu isti kao SDP? I marketinški gledano, zar između brutalne provokacije i sterilne ezoterije u toj stranci nema ničeg supstancijalnog?

U trenutku kad je čak i SDP krenuo na izbore s negativnom kampanjom - plakatima udaraju na Milana Bandića, a retorikom na HDZ za kojeg su evo baš nedavno otkrili da je opljačkao državu - sisački HDZ podvio je rep pod pritiscima, ispraznio šaržere i skinuo uniforme, premotao bebi pelenu pa krenuo na spavanje. 

Baš razočaravajuće za stranku koja stoji na braniku hrvatstva i katoličanstva. Ako su Dinko Pintarić i njegovi drugari odustali od borbe protiv petokrake, na koga se onda možemo pouzdati u crvenim sotonizmom obilježenoj budućnosti?

Ne valjda na Ružu Tomašić. Ili nedajbože, na Milana Bandića.

Premda bi, ruku na srce, upravo onakav plakat s krunicom i petokrakom perfektno zaokružio njegovu političku karijeru. Sve su to njegovi drugovi.  

Idi na 24sata

Komentari 82

  • davordc 30.04.2013.

    e ovdje si u pravu samo su se obogatili a drugi krvarili

  • hans111 30.04.2013.

    Nešto gluplje nisam dugo pročitao.Gdje si ti završio novinarstvo.

  • kopljar62 30.04.2013.

    kojem li ovaj novinar klauški pripada sloju od ovog navedenog.Taj isti novinar očito naj bolje piše o hdz a nije sam svjestan damu je taj hdz to omogućio.Zato mu ja preporučujem bar kad piše da stavi kapu sa zvjezdom i maramu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare