To je to što me zanima!

Karamarko pokušava poput Dr. Ive uzeti svu vlast u zemlji

Tomo se sad odriče lustracije i ideoloških priča pokušavajući privući birače centra na novim izborima. Kad bi njegove namjere bile iskrene, trebalo bi pozdraviti zaokret
Vidi originalni članak

Tomislav Karamarko ostat će i sljedeće četiri godine na čelu HDZ-a, ali kako je najavio, sad bi trebali vidjeti jednog drugog Tomu. Neće više biti Tomislava koji priča o lustraciji, crvenoj opasnosti i Kevinim jamama. Sad će to biti Karamarko koji ne želi poticati ideološke podjele, lustraciju odbacuje i reže svaki radikalizam.

Novi program za novi mandat starog predsjednika isti je manevar koji je izveo Ivo Sanader. Prije izbora 2003. dizao je bune, punio splitsku rivu, rušio vlast ulicom i obećavao da nikad neće dati svoje generale. Kad je izbore dobio, okrenuo se čišćenju stranke od protivnika i navukao europsku, uljuđenu masku. I da, on i Karamarko su isporučili generale u Haag.

Karamarko je također prilično očistio stranku iako još ima džepova otpora. Samo se treba sjetiti što je napisao Drago Prgomet kad je napustio drugo mjesto čovjeka HDZ-a. “Ne mogu prihvatiti poticanje ideoloških podjela i sukoba u društvu koje se nalazi u izuzetno teškoj gospodarskoj situaciji.” Karamarka je na to da će mu se teška retorika obiti o glavu upozoravala i Jadranka Kosor. Pa je izbačena. Karamarko je očekivao da će mu ideologija i priče o nenarodnoj vlasti donijeti glatku pobjedu, ali je pogriješio. Dio birača otišao je Mostu (pa i Prgometu), a SDP je upravo na kontriranju Karamarku uspio osvojiti više nego što su se nadali.

Nije zato čudo da se šef HDZ-a priprema za nove izbore pokušavajući dobiti birače centra. Kad bi njegove namjere bile iskrene, trebalo bi pozdraviti zaokret. Ali puno vjerojatnije je da je shvatio isto što i Sanader - da će mekim taktičkim manevrom postići ono što ne može teškom artiljerijom - u potpunosti preuzeti svaki segment vlasti i kontrole u svoje ruke. Ako to uspije, za dobro zemlje bi bilo da mu uzor prestane biti dr. Ivo.

Idi na 24sata

Komentari 177

  • oktopus21 19.04.2016.

    prode šator,nesta lustracija,ustasa se odrekao,sto sad slijedi u big braderu

  • mica1954 17.04.2016.

    karamarko je totalna neznalica što dokazuje iz dana u dan. on za ministre govori da je negdje pročitao da je dotični ministar. Nažalost i predsjednica kolinda sve više izjavljuje da ne zna pa se pitamo da li naši vladajući uopće išta znaju. Tko preživi ovu godinu slijedeće je najebo je sto posto, ali mi se čini da će se nama to desiti puno prije. Žao mi je ljudi ali Hrvatska je osuđena na totalnu propast a mi zajedno sa njome jer uz nepismenu i ne znajuću vladu, loše informiranu predsjednicu i nažalost još nepismenijeg predsjednika Sabora Reinera onda nam pomozi Bože i daj nam nekoga tko je sposoban i da ima muda voditi ovu upropaštenu Hrvatsku.

  • Mislilac 16.04.2016.

    Ništa ne pišete o napetim izborima u HDZ-u i da li će Karamarko pobijediti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare