To je to što me zanima!

Kerum novi HDZ-ov jastreb - potez očajnika s obje strane?

Ovo je potez dvostrukih očajnika. Kad su mu ankete dale početnu šansu, Kerum se gnušao HDZ.-a, a sinergiju tražio s Jambom. Sad se ipak predomislio
Vidi originalni članak

Osim ako se ne dogodi potop, Željko Kerum - ili netko koga on odredi - na ovim izborima sigurno će ući u Sabor.

Splitski gradonačelnik  je, naime,  danas potpisao  predizborni sporazum  s Jadrankom Kosor. Kerumovim ljudima pripada treće i deseto mjesto u splitskoj izbornoj jedinici, te sedmo u zadarskoj.

Kerum se gnušao HDZ-a, ali mu je ideološki blizak

Ovo je potez dvostrukih očajnika. Kad su mu ankete dale početnu šansu, Kerum se gnušao HDZ.-a, a sinergiju tražio s Jambom. Kad je, opet temeljem izbornih istraživanja, pomislio da može i bez gospodara Neretve, otkantao je i njega. Pa se  - nakon novih anketa koje su mu podrezale krila - opet predomislio i rekao Jambu da će možda, ipak, ići s njim. No nakon svega se - ne treba ni sumnjati da su ankete opet bile povod - priklonio HDZ-u, o kojemu je sve donedavno govorio kao o SDP-u, dakle, vrlo nepovoljno. To znači da mu istraživanja sklonosti birača ne daju nikakve šanse, pa se odlučio za sigurnu opciju.

Rojs i Kovačević možda dobili nasljednika

Za HDZ je to također priznanje poraza. Odbili su koaliciju s HSS-om jer se smatralo da tako velika stranka time priznaje slabost. No sada su umjesto umivenog HSS-a dobili razbarušenog Keruma, koji će zacijelo biti jastreb nove koalicije. HDZ skreće u desno, a Rojs i  Anto Kovačević ne moraju brinuti: parlament će dobiti dostojnog nasljednika. 

Idi na 24sata

Komentari 104

  • ujo66 04.12.2011.

    kerume samo naprijed a ovi kukuriku antihrvati neka se jos kratko vesele. zimu nece prezimiti u sastavu vlade. svi kukurikavci zajedno nisu za hrvatsku drzavu vise doprinjeli nego kerum

  • kormilar 14.11.2011.

    Konačno su maske spale i Kerum se vratio svojim starim prijateljima, koji su mu zajedno uz crkvu uostalom i omogućili da se na kriminalan način preko noći obogati. Sad je svima očito jasno da je jedini Kerumov plan bio osobni interes (bogaćenje i želja da ga ljudi počnu cijeniti), a to u ovoj fazi znači ući u sabor. To je sve moguće u "što gore to bolje uvjetima", koje je vladajući HDZ instalirao u lijepoj našoj.

  • bbbbb 14.11.2011.

    E moj Rašeta,ti trebaš ići u srbiju i tamo komentirati izbore i stranke,puno si im ideološki bliži nego Hrvatskoj! Đubre jedno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare