To je to što me zanima!

Kolakušić povezao Linića i SDP-ovu Vladu s kriminalom

Neznanje, nesposobnost, bahatost, elitizam, samodopadnost, sve su to dovoljno loše karakteristike SDP-a. Ali sudac Kolakušić sad ga je povezao s kriminalom.
Vidi originalni članak

Jedno su neznanje i nesposobnost, bahatost i osornost, nabavljanje skupih automobila, namještanje poslova stranačkim drugovima i pogodovanje prijateljima, vrijeđanje kritičara, samodopadnost i samohvala, elitizam i snobizam.

Ali kriminal, to je nešto sasvim drugo.

Kriminal je područje uglavnom rezervirano za HDZ. Razdjelnica koja SDP odvaja od HDZ-a. Zadnja uporišna točka SDP-a u dokazivanju kako on možda može biti ovakav ili onakav, ali "ipak nije isti kao HDZ". 

Zbog toga su optužbe suca Trgovačkog suca Mislava Kolakušića u Nedjeljom u dva zvučale vrlo ozbiljno. 

Doduše, on se na direktno pitanje izjasnio kako podnošenjem prijave za ocjenom ustavnosti zakona o predstečajnoj nagodbi nije želio optužiti Vladu za kriminal ("Mislio sam da se radi o pogreškama"), ali sve ono što je kasnije rekao aludiralo je upravo na kriminal.

Lukavi zakon

"Kad sam pročitao taj zakon vidio sam da se radi o iznimno lukavom zakonu koji omogućava veliki broj zloupotreba", kazao je Kolakušić. "To je savršen sustav prijevare za koju nitko ne odgovara. Ako je zakon namjerno ovako sastavljen, onda je riječ o kriminalu".

Rekao je da se radi o "prijevari većoj od privatizacijske", jer dužnik u potpunosti uništava svoje vjerovnike, upozorio je da se zakon mijenja sad kad su "prošli svi koji su trebali proći", te izjavio da je  "50 milijardi kuna isparilo u nečije jahte i vikendice".

A to su doista teške optužbe.

Još teže jer nisu političke, ni medijske, nisu čak ni optužbe osobe direktno pogođene predstečajnom nagodbom, nego dolaze od suca upućenog i kako se čini, posvećenog tom problemu.

Udar na Linića

Još su teže jer stižu na adresu SDP-a, a naročito su teške jer izlaze u javnost samo dva dana nakon što je premijer Zoran Milanović najavio novu izmjenu zakona o predstečajnoj nagodbi kojom će se ukinuti arbitrarna uloga Ministarstva financija (čitaj: Slavka Linića) i pojačati uloga sudova.

I stižu samo dan nakon što je Slavko Linić čitavu Konvenciju SDP-a odsjedio u zadnjem redu Hypo centra u Zagrebu. Izoliran i uvrijeđen.

U petak je Milanović u televizijskom intervju rezolutno odbijao pitanja o kriminalu u procesu predstečajne nagodbe. 

Ali njegova Vlada stoji iza zakona za kojeg sudac Trgovačkog suda otvoreno tvrdi da omogućava ne samo nepoštenje i nepravdu, nego služi i kao pokriće za kriminal. 

I to kriminal iza kojeg stoji država. Ne HDZ-ova, već SDP-ova. 

Sudac zviždač

Naravno, može se raspravljati o tome je li u redu da jedan sudac javno istupa i donosi političke sudove o zakonima koje je dužan provoditi. Ipak, ono što Kolakušić govori očito je u javnom interesu. Ako ništa drugo, podložno je javnoj raspravi, onoj koja zapravo debelo kasni.

Hrvatski građani moraju čuti što je loše u zakonu kojim se Linić hvali, kojeg Milanović mijenja, a za kojeg Kolakušić (i ne samo on) tvrdi da je generirao novu propast, gubitak radnih mjesta, nepravdu i nepoštenje.

Kolakušić je svojim istupom evocirao uspomene na Radovana Ortynskog, bivšeg glavnog državnog odvjetnika koji je optužio Račanovu i Mesićevu državu za suradnju s organiziranim kriminalom, pa zbog toga bio medijski bičevan, a onda brutalno smijenjen, osramoćen, izbačen i zaboravljen.

Kolakušićeve riječi, iza kojih toliko čvrsto stoji da se izložio u javnosti, pred vladajućima i onima kojima pogoduje, stavljaju Linićevo "uvođenje reda" u sasvim drugi kontekst, onaj koji SDP opasno približava HDZ-u.

I najgore će biti ako one ostanu bez ikakvog odjeka.

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Idi na 24sata

Komentari 182

  • SAINT 24.02.2014.

    Kolakušić je kralj ljudi moji. Takav bi trebao bit državni odvjetnik i ne bi bilo problema sa političarima u Hrvatskoj.

  • ljubica ljubičica_1 24.02.2014.

    Istina je istina !!!!!!!!!!

  • ZoromSigur 24.02.2014.

    U Hrvatskoj povijesti je najveca pljacka Hrvatskog bogatstva od Linica i njegove cijele horde na celu copora sa Milanovicem, kopia pljacke je iz 1945 godine. Vrhovni i ustavni sudci to od srca pozdravljaju pljacku u Hrvatskoj od Milanoviceva copora.

Komentiraj...
Vidi sve komentare