To je to što me zanima!

Komentar: Digli su noseve u krivo vrijeme, iz krivih razloga

Mediji nisu ni krivi za poraze naših rukometaša. Nisu ni za onaj od Srbije. Mediji samo rade svoj posao. Primjećuju, opisuju i prenose. Analiziraju i komentiraju
Vidi originalni članak

Srušili su Španjolce, uzeli broncu i - zašutjeli. Rukometaši su, ljutiti na pisanje nekih medija nakon poraza od Srbije, opalili “silenzio stampa”. 

Ni prvi ni zadnji u svijetu sporta, ali i s potpuno krivim tajmingom. Dok je nacija slavila njihovu broncu, oni su se istoj toj naciji odbili obratiti. Jer odbijanjem da svoje misli podijele s novinarima zapravo su odbili reći što misle svojim navijačima. 

Između ostalih, i onima koji su zbog njih stavili glavu u torbu i krenuli za Novi Sad. Ne znam gdje su točno pronašli razlog za sveopću ljutnju, ni to nisu objasnili. No znam da je dio navijača nakon Srbije bio prilično oštar prema njima. Mediji? Pa oni baš i nisu... Nitko ih nije “poderao” zato što su izgubili najvažniju utakmicu turnira od dvije klase lošije momčadi. Ne, to smo nazvali lošim danom i spletom okolnosti, o čemu se i radilo. Da su dobili, digli bismo ih do nebesa, vjerojatno bi u tome i pretjerivali. Nažalost, nisu dobili. 

Ali jednako kao što nisu zaslužni za njihove pobjede, mediji nisu ni krivi za njihove poraze. Nisu ni za onaj od Srbije. Mediji samo rade svoj posao. Primjećuju, opisuju i prenose. Analiziraju i komentiraju.

Ako najbolji igrač i izbornik jedan drugoga psuju na klupi, to je priča. Da, priča je, koliko god njima takva komunikacija bila normalna i uobičajena. Nekome drugome možda nije. No oni su se naljutili i tako, čini se, željeli pokazati zajedništvo. Da sam zločest, rekao bih da su s tim zajedništvom zakasnili otprilike dva dana. Ali nisam zločest...

Idi na 24sata

Komentari 116

  • ivo maric 02.02.2012.

    e moj marko, .. istina je da mediji ne pobjeduju a niti gube utakmice. ...i istina je da mediji "samo" rade svoj posao ali ... ..mediji kroje atmosferu. u tvojoj pohlepi, ne za informacijom, vec senzacijom, si u stanju napisati svakojakih gluposti iako dobro znas da je rijec kao i djelo, ..moze ubiti. to sto sada "ne razumijes" zasto ti je izvor informacija zatvorio vrata, pokazuje samo koliko si ti i veliki broj tvojih kolega umisljen, licemjeran, cinican, ..a sve radi vece naklade, dakle novca. ti imas privilegiju raditi jedan uzbudljiv ..divan posao a radis ga ko da pises za birtiju iz kvarta. ti moras servisirati nas, koji nemamo privilegiju biti na takvim spektakularnim dogadajima, ... mi nismo zeljni senzacija vec informacija. nama ne trebaju tvoja razmisljanja i zakljuci vec aktera. kuzis marko?

  • Tanja Trubić 01.02.2012.

    Neka Europsko prvenstvo 2012 u rukometu, bude u Hrvatskoj. :) Da ja mogu ići na utakmicu. ;) Molim vaaaas !!!!!!!

  • biby2611 01.02.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare