To je to što me zanima!

Konačno imaju "konsenzus": SDP-ov i HDZ-ov Master plan

Opći zaključak Rajka Ostojića i Ante Čorušića je da Master plan bolnica treba provesti. I kako svima mora biti jasno da će zdravstvo morati plaćati puno više
Vidi originalni članak

Povijesno, u studiju 24sata TV-a prvi put su zajedno sjeli, jedan nasuprot drugom, SDP-ov ministar zdravlja i HDZ-ov ministar zdravstva u sjeni Ante Čorušić. Svi oni koji su očekivali žestoki sukob ostali su iznenađeni. Kako to da aktualni ministar zdravlja, koji dosad nije zaboravljao spomenuti da je HDZ ostavio kosture u bolničkim ormarima, ni jednom nije spomenuo tu pustoš osmogodišnjeg HDZ-ova upravljanja zdravstvom? Ili kako to da HDZ, koji mjesecima prijeti prijevremenim izborima, više ne traži ostavku Rajka Ostojića? Bili su puni uvažavanja i međusobno lijepih riječi. 

A onda sam otkrio u čemu je štos. Zna se da je HDZ donio odluku prema kojoj se za svaki nastup mora dobiti odobrenje stranačke središnjice. Čorušić ga je dobio od predsjednika Tomislava Karamarka. Kako je pojasnio, Tomo mu je telefonom rekao: “Idi i pokušaj pomoći SDP-u. Ovo je nacionalni problem”.

I tako smo, umjesto povijesne debate i istine o milijardama kuna minusa, dobili puno lijepih riječi. “HDZ nije protiv promjena u bolničkom sustavu”, naglasio je Čorušić, koji je donedavno i sam, kao član Hrvatskog liječničkog sindikata, bio u štrajku. Kao jedan od rijetkih trenutaka suočavanja sa stvarnošću Čorušić je pitao Ostojića zna li da se nedavno našao usred operacije u sali s neispravnom kirurškom opremom. No umjesto odgovora na sva pitanja, opći je zaključak bio kako master plan bolnica treba provesti. I kako svima mora biti jasno da će zdravstvo morati plaćati puno više nego dosad. I zato treba zaista jasno i glasno reći - to je prava i najvažnija istina. To je master plan. SDP i HDZ u ovom pitanju konačno imaju “konsenzus”.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Hiroo_Onoda 29.03.2014.

    Predlažem da se u master plan ugradi i mogućnost da svi pravi (znači državotvorni) Hrvati svoju izlučevinu (valjda svi znaju na koju izlučevinu mislim) deponiraju negdje na sigurno jer ukoliko mi obični Hrvati pokrepavamo moći će se iznova započeti proizvoditi nove Hrvate. Valjda bi se pazilo da se ne proizvede kakav komunjara, udbaš ili partizan. Tako nastala tvorevina mogla bi se zvati Hrvatska Nova, a problem zdravlja bio bi riješen jer jednostavno nebi bilo bolesnih.

  • beha 27.03.2014.

    Konačno imaju "konsenzus": SDP-ov i HDZ-ov Master plan za propast iz koje nema povratka.

  • stremiti 26.03.2014.

    Nacionalno je pitanje počistiti kriminalnu hobotnicu iz hrvatskog zdravstva posebno političare zbog čijih nestručnosti umiru na dijalizi i koje prijavljuju zbog muljaže sa farmaceutskim tvrtkama. Onda će uspjeti svaka reforma. HDZ ne može pomoći Ostojiću samo će preuzeti odgovornost za njegove gluposti i kada dođu na vlast biti imati flaster na ustima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare