To je to što me zanima!

Kraj Bandićeve ere: Nakon poraza izgubit će i Zagreb?

Izbori su pokazali veliki pad popularnosti moćnog Mikija u Zagrebu. Iako je dosad ustajao s poda i s optuženicima i s porazima na leđima, Bandiću sad mnogo toga ne ide na ruku
Vidi originalni članak

Oni optimističniji suradnici Milana Bandića još se nadaju da će biti jezičac na vagi koji će utjecati na slaganje državne vlasti, a onda će ga barem HDZ ostaviti na miru u Zagrebu. No čini se da su oni ostali u manjini. Druga, čini se veća, skupina diže već sad ruke od njega nakon velikog poraza na parlamentarnim izborima. Iako je dosad ustajao s poda i s optuženicima i s porazima na leđima, Bandiću puno sad mnogo toga ne ide na ruku.

Čini se da će za osam mjeseci na lokalnim izborima teško sačuvati i Zagreb u svojim rukama. Kao prvo, upravo završeni izbori pokazali su strmoglav pad popularnosti. Samo u Zagrebu, koji je podijeljen u četiri jedinice, osvojio je 10.000 glasova, ili jednu trećinu, manje.

Moglo bi se to pridodati i manjoj izlaznosti, ali drugi podatak pogotovo zvoni na uzbunu kod bandićevaca. Anka Mrak Taritaš je 2015. godine u zagrebačkom dijelu druge izborne jedinice poražena od Bandića s razlikom od 6000 glasova. Sad je osvojila 200 više od njega. Trend je jasan.

Uz to, prošle godine Bandić je stranku osnovao na brzinu, taman je izašao iz zatvora. Ove godine je trošio milijune izravno i neizravno na kampanju i na mnoge “darove” Zagrepčanima. Osnivao je podružnice po cijeloj Hrvatskoj. I opet ćorak. Bandić od dva zastupnika u Saboru nema niti jednog čovjeka iz svoje stranke, jedan je nezavisni a drugi iz Reformista. Osim toga, na izborima će se, uz Anku Mrak Taritaš, kandidirati Sandra Švaljek, koja je u politiku ušla kao Bandićeva zamjenica, ali je nakon njegova uhićenja preuzela uzde grada i pokazala se čista suprotnost Mikiju. A tu su i godine. Najbliži suradnici, koji su ga nekad nosili, odlaze u mirovinu ili se potpuno deaktiviraju.

Novi lojalni ne dolaze.

Nadalje, HDZ ovaj put, nakon mnogo godina, ne bi samo trebao glumiti oporbu Bandiću na izborima. Bandić još ima šanse ako HDZ i SDP ne budu imali jake kandidate ili se raskole u političkim previranjima. No čini se da dolazi kraj njegove ere.     

Idi na 24sata

Komentari 138

  • goricaV 25.09.2016.

    Tko Bandića ne voli? Ne vole ga samo dežurni sdp šovinisti, i komentari na ovom članku to potvrđuju. Oni su na sreću manjina u Zagrebu i izumiru.

  • Plaviskelet 25.09.2016.

    Pandžiću zašto ti kao bosanac hercegovačkog prezima dozvoljavaš šovinizam prema Bandiću?

  • Plaviskelet 25.09.2016.

    Bandić pobjeđuje uvjerljivo na lokalnim izborima u Zagrebu! Patite sdp gubitnici.

Komentiraj...
Vidi sve komentare