To je to što me zanima!

Moj brak je pravi pakao, a moje kćeri me ne vole i ne poštuju...

U braku sam 45 godina i osjećam se na rubu ponora. Od supruga me više muče moje kćeri s kojima imam loš odnos, osobito sa starijom. Ima li tome pomoći?
Vidi originalni članak

Želite li njegov savjet, u pismu pošaljite fotografiju, koja se neće objaviti, osim ako ne inzistirate na tome (nestali ljudi). Odgovore čitajte svake nedjelje u tiskanom izdanju, a pisma s fotografijom šaljite na adresu Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, za Mevludina ili na lifestyle@24sata.hr

Dragi i poštovani Mevludine,

nadam se da ću imati sreće i dobiti toliko željeni odgovor. Možda dobijem malo volje za životom, koji je zaista na rubu ponora. Obitelj se prema meni loše ponaša. U braku sam 45 godina, ali to bi se prije moglo nazvati paklom nego brakom. Povrh svega, i moje me kćeri ne vole i nimalo ne poštuju. Posebno me zanima ponašanje starije kćeri. Uopće ne komuniciramo. S mlađom je situacija tek malo bolja. Zanima me i njihovo zdravlje. Hoće li mlađa uspjeti dobiti dijete? Molim vas odgovorite mi jer sam zaista nesretna i ponekad pomišljam na najgore. 
šifra: nesretnica       

Odgovor:

Vaša starija kći je previše samouvjerena i voli manipulirati sa svima. Uvijek radi samo ono što njoj odgovara, a opet je često nezadovoljna. Ipak, u duši je dobra i neiskvarena. Ima problema, poljuljane su joj volja i motivacija, ali to je prolazno. Ona vas voli, ali njezin ego i ponos joj ne dopuštaju da vam to dokaže i pokaže. Već u ovoj godini vidim smirivanje tenzija, a u kući će biti više mira i sklada. Vrlo ste temperamentni, kreativni, razumni, strpljivi i energični. Svima ste činili dobro i iako vas život nije mazio, niste previše patili. Imali ste dobru prošlost. Mlađa kći je nježna, osjetljiva, temeljita, voli raditi, taktična je i metodična. Vidim da je napeta zbog djece. Pati od sekundarne neplodnosti, no liječi se i malo joj nedostaje da dobije dijete. Redovito mora ići na liječničke kontrole jer samo tako će postati majka. Treba se što više opuštati i biti što smirenija. U sljedećem razdoblju vašoj cijeloj obitelji ide sve nabolje, a osobito u šestom i devetome mjesecu. Nema previše razloga za brigu, no povedite više računa o sebi i svojem zdravlju. Ne umišljajte te se ne zamarajte negativnim stvarima i razmišljajte pozitivnije. 

Sve što volim - izgubim, a samoća i mrak me ubijaju. Umorna sam od ljudi

Poštovani Mevludine, 

nadam se da ćete mi pomoći. Zanima me hoću li i kad stupiti u brak te hoću li uspjeti zatrudnjeti. Već sam dulje vrijeme u depresiji i mraku. Imam 39 godina i izgubila sam svaku volju za životom. Jako me brine i posao, koji me psihički umara. Hoću li ga promijeniti i hoće li ikad doći do smjene voditelja koji se ne ponaša normalno. Osjećam se jadno, zarobljeno, nesigurno i bespomoćno u vezi, ljubavi, poslu i svemu ostalom. Sve što volim - izgubim. Prate me problemi, gubici, smrti i negativnost. Ne znam kako ću se oporaviti od svega što sam prošla. Brine me i čovjek s kojim sam bila. Nemam njegovu fotografiju, ali se bojim da će on loše završiti. Osjećam grižnju savjesti. Kako vjerovati u dobro kad patim. Samoća i mrak me ubijaju. Ne vidim više izlaza. Umorna sam od ljudi.
šifra: Nada

Odgovor:

Uvijek ste svijet vidjeli previše crno. Navodni vidovnjaci su vas obmanjivali. Dolazite iz skromne patrijarhalne obitelji. Jako ste osjetljivi, nemotivirani, sentimentalni i promjenjiva raspoloženja. Ništa vam ne odgovara, nedruštveni ste i povlačite se u sebe. Imali ste veze, ali su bile jako loše. Vezali ste se za pogrešne muškarce, a one fine niste prepoznali. Kako ćete nekog upoznati kad samo sjedite, ne družite se i prezirete sve oko sebe. Ipak, ući ćete u vezu do kraja godine. On će biti razveden, ali ne svojom krivnjom. Imat će i djece, no veza će potrajati i bit ćete zadovoljniji. Posao za sada nećete mijenjati. Nikakve magije ni uroka nemate. Uz pomoć psihoterapije i psihologa morat ćete ponovno steći samopouzdanje i vjeru u život jer bez toga se ništa neće promijeniti. 


Idi na 24sata