To je to što me zanima!

Najnovija Birtija: Hajduk treba privatizirati, makar kao Dinamo

Da si vlasnik Hajduka, bi li ti itko mogao muljati, trgovati na štetu kluba? E, točno to, ni meni. Zato sam za privatizaciju, uz rigoroznu kontrolu i uvjete kupcu/kupcima
Vidi originalni članak

Hajdukovci, prije nego što pošizite na mene... Hipotetski. Biste li se složili da Hajduk igra na običnoj livadi, ali da na toj livadi i u Maksimiru pobjeđuje Dinamo osam godina zaredom, a da koji put, kao onda Hamburger, u šahu drži Bayern? 

E, sad, pitanje je koliko se stadion na kojemu Hajduk igra treba smanjiti da ne opterećuje poslovanje kluba, to jest koliko se nepotrebni, suvišni troškovi moraju smanjiti da bi olakšali stvaranje bolje momčadi. Pisao sam o tome više puta, pa hajde, neka bude opet. I Maksimir, i stadion u Kranjčevićevoj, a i Poljud su na predobrim mjestima. Na svim tim lokacijama trebali bi biti poslovi koji na dnevnoj bazi okupljaju više ljudi nego što ih se na stadionima danas okuplja u tjednu ili mjesecu. 

Dakle, da mogu o tome odlučiti, prodao bih Poljud, po mogućnosti ne za keš, nego za vječnu rentu, a isto bih učinio i sa starim terenom. Ako bi netko pristao platiti više nego što kao vlasnik zemljišta i objekata mogu u najluđim snovima zaraditi za pedeset godina, onda ne bih rentao, nego bih prodao i investirao bih novac u - Hajduk. Sagradio mali stadion ili unajmio Dugopolje. Dalje, pitanje je vjerujemo li mi, porezni obveznici, ili samo građani da itko može dobro upravljati nečim što je svačije, što se svede na ničije? Onako, iskreno, svi mi znamo što treba raditi da HEP-u, HPB-u i raznim državnim tvrtkama bude dobro. Ali koliko nas može pronaći makar pet suradnika kojima doista vjeruje, za koje bi stavio ruku i vatru, koji bi za nas stavili ruku u vatru?

Na kraju krajeva, Dinamo u Hrvatskoj vlada, i u Europi radi to što radi, zato što je privatiziran. Formalno nije, ali kao da je. Rijeka je, kako izgleda, na dobrom putu, a bilo najmoralniju i najsposobniju upravu na svijetu, bilo privatizaciju, koja se po svojoj prirodi često dobro pobrine za sposobnost, želim i Hajduku.

Pitanje... 

Da si vlasnik Hajduka, bi li ti itko mogao muljati, trgovati na štetu kluba? E, točno to, ni meni. Zato sam za privatizaciju, uz rigoroznu kontrolu i uvjete kupcu ili kupcima.

Idi na 24sata

Komentari 40

  • robac19 14.09.2013.

    hajduk treba istrazi sve direktore od 92 godine i da vidim tko je sta ukrao tko je ukrao nek vrati u novcu nekrenini bilo cemu e tako bih hajduk bio u plusu a ne u minusu i pocet ispocetka stavit poštene ljude i igrat sa mladicima iz omladinske skole opet se dovede igraci sa strane sastavit 23 momka koja žele ginut za hajduk i ostavit tudora pa nek budemo 5 6 al pocet cemo poslovat pozitivno i za par godina bi hajduk postao prvak jer ti novi klinci su strasno talentirani ne prodavat igrace za kikiriki nego za ogroman novac kao sto dinamo radi

  • zlundralo 14.09.2013.

    ne razumijem ako ga necete prodati onda nek proglase stečaj i gotovo...cemu gomilanje dugova,dokle tako?

  • Torca1950_1 14.09.2013.

    Ma prodaji ti svoju obitelj a Hajduka ostavi na miru, svi pravi navijaci i oni koji prate (ne preko ovih portala koji zele nabit klikove) stanje u klubu, znat ce o cemu govorin

Komentiraj...
Vidi sve komentare